View Single Post
Staro 14.07.2007., 22:35   #104
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor raf Pregled postova
Vidi ovak, radio sam prijateljima i njihovim poznanicima i nikad mi nisu donijeli sve CDe. Najcesce donesu zadnji cd koji su dobili, najcesce od tekoma koji nicem pametnom nesluzi. CDovi s driverima? Nikad culi oni za to. I pruzam tel podrsku, naravno ne ono sto to zapravo znaci, vec ono sta je u problemu pa vidim jel se da prek telefona. Najcesce je bilo kada im snimim office 2007 i onda zovu kako im neradi na kompu kod nekog treceg prijatelja, jer office 2007 snima u formatu koji ne prepoznaje office 2003 ili stariji. Pa im kazem odi na save as i snimu u formatu kompatibilnom s starijim officima.
Sto ako snimi dokument u office 2003 kompatibilnom formatu i izgubi u dokumentu formatiranje ili npr. forme i kontrole koje rade samo u officeu 2007?
Da li bi se pozabavio doticnim problemom i pokusao pomoci covjeku? Ili bi pokusao objasniti covjeku da to ne mozes rjesiti zbog "razloga xyz" i nek se sam snadje? Ili bi mu rekao da nazove MS Hrvatska tehnicku podrsku (ovo pretpostavljam nije jedna od opcija).

Pretpostavljam kakav ce biti tvoj odgovor. Sto ako doticna osoba pocne zvati i po nekoliko puta dnevno vezano uz razne probleme? Sto ako vise osoba kojima si obavljao servis pocne zvati i traziti pomoc vezano uz neki problem? Cak i da zelis pomoci, obaveze (fakultet/skola/posao/zena/djeca) nece dopustiti da se u potpunosti posvetis tome.

Citiraj:
Sta sam trebao reci? Donesite jer nepomazem prek telefona? I kada mi donese nemogu odmah nego da dode sutra? (nikad mi u servisu nisu rekli da dodem poslije taj dan, a bome ni da dodem sutra)
E vidis to je tvoja VELIKA prednost. Nisi opterecen sa jos nekoliko poslova u servisu pa mozes brzo reagirati.
Medjutim, vezano uz "tehnicku podrsku" - zelim reci da ako se stvar zakomplicira, mozes u svakom trenutku jednostavno odluciti ne javiti se na mobitel.

Citiraj:
I daj mi molim te reci kakvi su to win koji ovi stave za 150 kn? ako covjek ima svoje ok, a ako ne?
I sta bude kada covjek koji je platio 150 kn dode doma i hoce nesto napisati, a nema office? (vecina ljudi koristi komp primarno za tu namjenu).
Treba ponovo doci i platiti 50 kn? Mislim da nece.
Kakvi bi bili windowsi?

Ajmo ovako: kakvi su windowsi koje ti stavis za 300kn? Moralno: mozda. Legalno: definitivno ne. Ali nije to ni bitno (nazalost), vazan je krajnji rezultat. Koji za stranku najcesce bude u obliku "Windows Genuine Advantage" poruke na ekranu i nemogucnosti logiranja nakon 15 dana.
Nammoth je offline   Reply With Quote