View Single Post
Staro 14.07.2007., 12:41   #102
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor raf Pregled postova
Instalacija licenciranih programa, s instalacijom potrebnih drivera 150,00 Kn
Instalacija licenciranog softvera (Office i sl.) 50,00 Kn
Pronalaženje i download drivera i/ili manuala + CD media 50,00 Kn
Te ono najbitnije SERVIS NE PRUŽA TELEFONSKU PODRŠKU

sve zajedno s pdv 305kn

Sad jos na to dodaj org win, org office + ostali potrebni programi, i nece kostati ispod 3 000kn.
A vecina ljudi koji dodu na reinstalaciju svega nemaju nis org.
Ili ce ti ovi u kvarku staviti win koji istjece za 30 dana
Nije to bas tak kak ti mislis. Doneses im cde sve, sve ti instaliraju - cijena 150Kn. Ni ti isto ne pruzas telefonsku podrsku (vidis da te nazove, ugasis mobitel).

Medjutim, poznata mi je situacija u kvarku i razumijem cijene. Kvarkovom serviseru u vecini slucajeva je to usputan posao, buduci da se nalazi po 4-5 takvih kompova na kojima treba napraviti isti zahvat. Dok se instaliraju Windowsi na kompu mozes napraviti 1000 drugih stvari. Isto ko kineska roba - ide se na kvantitetu

Medjutim posao informaticara - servisera je DEFINTIVNO podcijenjen. Trebas znati milijun stvari, doslovno 8 sati si na poslu pa onda 8 sati doma kopas po internetu i trazis solucije za neka sranja koja nikad u zivotu nisi dozivio.

Jedna primjer da se malo priblizi situacija ljudima:

Vodoinstalater mi dodje doma, pukla cijev. Zatvorio ventil, pokrpao cijev za cca 15 min i jos mi maznuo pivu doma - 300 Kn.

Dodje mi komp u servis, 7 navece. Treba hitno napraviti zato sto mora sutra zavrsiti maturalni rad. Komp ne daje znakove zivota. Zamijenio plocu upalim komp startaju se windowsi - bam - plavi ekran nemos nis, potrebno windoze reinstalirat. Ajd i to napravim pogledam na sat - 10 sati. Sutra dodje zenska po komp, naravno prvo pitanje je "koliko je duzna". kazem joj cifru za plocu i 240 kn rad u servisu i zenska odbije platiti zato sto je to previse, za tu lovu moze novi komp kupit (sve zajedno bilo oko 650 kn), radije ce posudit komp od susjede i zavrsit sta treba nego platit "za nesta sta moze njen susjed koji je lumen za kompjuktere i sve joj to popravi za 100kn".

Mogao bih nabrojati jos desetke ovakvih primjera.

Ovim poslom se bavim ~3 godine. Moram priznati da kako vrijeme prolazi sve su rijedji ovakvi slucajevi. Povecava se informaticka pismenost ljudi, sve vise kucanstava ima kompjuter, sve vise kompjuter ima neku drugu namijenu osim zabave.

Zao mi je sto ovo moram reci, ali da malo manje volim svoj posao bez razmisljanja bih dao otkaz. I jos jedna stvar. Radio sam u mlinu (da dobro ste procitali u MLINU) i imao sam vecu placu nego sada.
Nammoth je offline   Reply With Quote