View Single Post
Staro 13.07.2007., 15:27   #1
Wolv1337
Registered User

Datum registracije: Sep 2005
AirLive WT2000AP i WT2000ARM

Kako AirLive router WT-2000ARM spojiti sa AirLive Access Pointom WT-2000AP tako da wireless veza raid poput cablea ))) Znači, želim da mi Access Point glumi drugi kraj cablea.

Recimo, trenutno na router pomoću cablea spojim drugi PC i on je u mreži i radi mu internet i sve super. Zatim, ako umjesto cablea na drugi PC spojim Access Point (ethernet), komunikacija između 2 pc-a preko routera i access pointa te spajanje drugog pc-a koji je spojen na access point na internet - ne radi.

I router i AP imaju isti SSID, i router i AP imaju upaljen DHCP, oba PC-a imaju upaljeno automatsko dodjeljivanje IP adrese. Veza PC1-Router radi savršeno isto kao i veza PC2-AP. Isto tako se i Router i AP međusobno vide, ali veza PC1-PC2 na ovaj način ne radi, niti radi veza na internet (router ima integrirani modem i veza na net radi savršeno ako je pc u router spojen cableom).

Zašto želim to postići? Zato što na sasvim drugom kraju kuće u dnevnom boravku imam DreamBox satelite receiver koji bih htio spojiti na net da mogu uredno updateat software bez potrebe da provlačim 15 metara cablea kroz kuću.

Kako AirLive WT-2000AP staviti u client mode? Postoji li neki 3rd party firmware ili imate nekakav potpuno drugačiji prijedlog?

Na raspolaganju mi je još i Siemensov Gigaset SE555.

Hvala unaprijed.