Citiraj:
Autor Juan
Volio bih samo znati što bi točno bilo "bolje" da se umjesto 3" drivera u plastičnu kutiju stave 4", ili možda čak i veći?
MOžda i razumijem stav da ih "braniš" kao računalne zvučnike, ali čemu onda pretjerivanje i traženje u tom proizvodu nečeg što nije?
|
Bilo je prije koji mjesec na ovom forumu o onom tipu što je stavio Z-5500 drivere u drvene kutije. Možda čovjek nema "super uho", ali kaže da razlika i nije neka. Ako je plastika kvalitetna, zašto ne? To za drvo je istina, ali samo zato što se rijetko kad koristi kvalitetna plastika. To su po meni samo predrasude...
Što bi bilo bolje? Srednji tonovi, ispunjenost prostorije zvukom ( voše zraka se giba), neki detalji bi postali izraženiji i sl.
Citiraj:
A komentar na z2300: zvučnici su glasni, imaju dobar frekvencijski opseg, no koliko god se trudio, ne možeš nać neki optimalan položaj slušajući ih, uvijek zvuče kao da postoji samo jedan. Nema trodimenzionalnosti.
|
Ne znam, možda nisi pustio dobru snimku, možda je izvor zvuka bio loš ili tako nešto, ali ako se dobro rasporede (jednakostraničan trokut, driveri u visini ušiju), mislim da se trodimenzionalnost itekako osjeti.
Citiraj:
Što se tiče kablova, evo ti jedna super paralela: parfemi.
Mogu biti dovoljno dobri i jeftini, mogu biti skupi i niškoristi, ali pravilo je da što su skuplji da su i bolji.
Ista stvar i sa autogumama. Na autu s prednjim pogonom i 60ak KS i bravuris je super i po suhom i po kiši, dok su iste gume koma kad probaš 2-3 puta veću snagu prenešenu na stražnju osovinu opremljenu dunlop sport maxx gumama.
Ili michelin energy, koji je i skup i niškoristi...i na prvom i na drugom vozilu.
|
Ne znam za to pravilo što skuplje to bolje kod parfema. Mnogi ljudi nose skupe parfeme samo iz fore, jer su marka. To što neki jeftini bolje miriše njima nema veze. To je stvar furanja najboljega kod bogataša i ukusa kod ostalih.
Ovo sa autogumama je mnogo bolji primjer, ali razlika između High-end PC i normalnog Hi-Fi-ja je po meni manja nego između bravure i dunlopa na bilo kojem vozilu. To je moje mišljenje, ne moraš se složiti, ali po meni je tako.