Citiraj:
Autor galama
Da ti nešto pojasnim.Kratica hi fi znači high fidelity dakle visoka vjernost,pa se oprema koja se prodaje u Spartaka,Peveca i na sličnim mjestima nikako ne može nazvati hi fi.
Pozdrav iz Kaštela.
|
Da, znam to. To reci onima koji na te zvučnike stavljaju te oznake. Iako je i to nekima hi-fi.
Citiraj:
Vido - sorry, ali kenjaš na veliko. sama izjava da na slušalicama od 15kn si čuo detalje, meni podne. jesi li IKADA poslušao neki kvalitetni HiFi sustav (ne onaj iz Metroa za 999kn), i dali si uočio razliku u odnosu na Z2300? nisi? ili je mala razlika? e pa eto, ti nemaš interesa za kvalitetnu reprodukciju. ok. pusti druge da slušaju... to isto ko da neki audiofil ide tebi srat zašto imaš 8800GTS, kada se možeš igrati i sa 9500PRO...
|
Detalji se u nekoj mjeri čuju. Možda nije puno detalja, ali ih svakako ima. Nisam poslušao bolje slušalice pa ne znam koliko one detalja imaju, ali bolje zvučnike jesam. Mislim da ih je čovjek platio oko 7000 samo zvučnike, ima neko pojačalo sa lampama (kaže da je koštalo oko 10 soma kad ga je kupio, ali mi se po izgledu čini dosta staro, barem 5 godina) i neki cd plejer, stvarno nisam vidio koji. Razliku sam uočio, to je istina. Većina razlike je bila u boljem popunjavanju prostorije zvukom i u toplini zvuka i udarnosti jer su zvučnici kako je on rekao niske osjetljivosti. Ta razlika je možda nekih 10% bolji zvuk, ali za tu razliku u cijeni, to je ništa.
Nikome ja ne branim da sluša. Već sam rekao, nek svatko sam odlući kamo spiskati svoju lovu. Samo me smeta kad netko pljuje na dobre sisteme jer je hi-fi bolji od toga. UVIJEK može bolje, to se zna, ali i Z-5500 je odličan. Mislim da mu je jedina mana to što ima pre male drivere. Da su veći, a da imaju istu ovu kvalitetu, osjećaj slušanja bi bio mnogo bolji i mnogi od vas bi promjenili mišljnje.
OT: mogu se ja igrati i na Gf2 (koja bi za usporedbu predstavljala zvučnike od 30kn), ali je mnogo bolje igrati na GF8800 GTS (Z-2300). Mislim da se u tome svi slažemo.
Citiraj:
p.s. ne vidim zašto bi se topik ključao jer iako striktno gledano hrpa je OT / isto tako ima dosta pametnog....
|
Zato što hrpa frikova, uključujući i mene se počela prepucavati ovdje. Mislim da to nije za lock jer mađuostalim zato forum i služi, ali ipak mislim da neće još dugo.