View Single Post
Staro 12.07.2007., 11:13   #48
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
E pa upravo tu leži zec.

Noviji gameri su navikunti samo na dobru grafiku, te im je to, usudio bi se reći jedini kriterij kod kupovine (te i ocjene) same igre. Nije njemu bitna priča, atmosfera, glazba i slično. Glavno je da ima super grafiku, i da je igra pojednostavljena do kraja. Ova tvrdnja se može jako dobro vidjeti ako se usporede Morrowind i Oblivion.

Sjećam se kad sam igrao Morrowind, koliko sam samo puta zapeo i razbijao glavu dok je trebalo pronaći neku lokaciju šturog opisa. Prekrasan i inovativan krajolik, te ono što je po meni bitno, na neki način si totalno prisiljen ići pješice te se možeš nagledati upravo tog krajolika, te je svakako samo to putovanje produžilo znatno igru. A što imamo kod Obliviona? Retardirane questove, kompas (koji možda i nije tako loša zamisao, ali ipak ne bi smio kazati kamo treba ići) mislim ono, točno te vodi gdje je osoba s kojom trebaš razgovarati. To je stvarno jadno. I tako za (skoro) svaki quest. Fast travel i konji totalno ubijaju želju za igranjem jer se može skakati s jednog kraja mape na drugi samo tako. Dobro opet se to ne treba koristiti u samoj igri ali je tamo s razlogom. Jadno je da Oblivion ima jedini adut grafiku, koja pravim gamerima kao što sam ja nije dovoljno. Sreća je opet ovdje s jedne strane što Oblivion ima veliku mod zajednicu, pa se igra ipak može prilagoditi.

Ne znam jel tko prati ovdje razvoj Starcrafta 2. Član sam jedne velike zajednice, koja se bavi progamingom te svime što ima veze sa SC. Vodi se velika borba između nas kojima je bitna sama kvaliteta igre, i onih prokletih noobova koji bi željeli pojednostaviti igru, te također staviti grafiku na prvo mjesto.

Jako se bunimo na blještavilo grafike te efekt lasera (ono iz svake jedinice pršte laseri), te smo protiv pojednostavljenja same mehanike igre. Na primjer ima glasina da će se moći pod jedan hot key staviti više zgrada iz kojih se proizvode jedinice, te samo pritiskom na jednu tipku moći će se izgraditi puno jedinica. Ima i glasina o automatskom bacanju spelova, što je totalna glupost.

Srećom blizzard posjećuje dotične forume, te je dobro informiran što volimo a što ne, ali ipak sigurno je da sve neće ispasti kako bi mi željeli.