View Single Post
Staro 11.07.2007., 15:00   #18
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Tichma Pregled postova
meni to preseravanje sa zvucnicima od minimalno 2,5k ili jos skuplje nije jasno, ja imam obicne noname zvucnike 2.1 i jace mi netreba...

neznam jeste li vi koji imate te ekstra zvucnike ikada iskoristili max snagu tih zvucnika ili da ste mozda neki glazbeni producenti ili mozda dj-evi, pa da vam trebaju takvi zvucnici, ali za obicno slusanje glazbe nema smisla davati tolike pare za zvučnike.
Nije stvar u glasnoći nego u kvaliteti zvuka, pa tako nijedne zvučnike koje sam imao nisam slušao ni na 60% glasnoće (pojačala jer na pojačalu reguliraš glasnoću a ne na zvučnicima, jelte).
A što se tiče producenata - oni koriste zvučnike (tzv. monitori) drukčije konstrukcije od onih koji su inače namjenjeni slušanju glazbe.
Ali kao što kažeš za "obično slušanje glazbe" i nema smisla davati velike svote, bitno je da je čovjek zadovoljan s onim što ima.
S druge strane, za potpuno uživanje u glazbi nekim ljudima (i meni) ima smisla izdvojiti veću svotu za audio komponente.
Na koncu sve ovisi o osobnom ukusu, mogućnostima i afinitetima.
Npr. netko bi si za određenu svotu kupio nekakav skuter, ili nabrijao auto, fancy skupi mobitel.. ja bih si radije kupio dobro pojačalo/zvučnike itd.
technix je offline