Citiraj:
Autor Tichma
meni to preseravanje sa zvucnicima od minimalno 2,5k ili jos skuplje nije jasno, ja imam obicne noname zvucnike 2.1 i jace mi netreba i razloga sta nomogu jace pojacati jer mi susjedi seru da nemogu spavati (a zivim u kuci a ne u stanu), znaci rijetko kada ih pojacam vise od polovice a i to mi je preglasno, sada u svemu ovome nevidim potrebu za skupim zvucnicima za mene je plafon za zvucnike 600kn, neznam jeste li vi koji imate te ekstra zvucnike ikada iskoristili max snagu tih zvucnika ili da ste mozda neki glazbeni producenti ili mozda dj-evi, pa da vam trebaju takvi zvucnici, ali za obicno slusanje glazbe nema smisla davati tolike pare za zvučnike.
|
Evo da ti kažem kako je to kod mene.
Volim jako glasno slušati muziku i volim kad nema distorzije. Svoje Z-2300 sam često jaaako pojačavao i slušao ih tako sat-dva (poslje se komotno može roštilj napraviti na hladnjaku od pojačala

). Volim kad osjetim zvuk, a za to treba dobar sub. Uzeo sam Z-2300 jer je 2.1 pa ga mogu smjestiti. Z-5500 ne bih mogao uz najbolju volju, a i nije mi potreban 5.1. Iskreno, mogu razumjeti ljude koji hoće glasnije jer i sam volim glasnu muziku, ali ne shvačam ljude koji za kućni (ne disko, razglas i sl.) zvuk daju hrpu love (10k kn+). Sve do 10000 mi je prihvatljivo i kakva-takva razlika se može skužiti, ali sve iznda je totalno glupo utučeni novac ako misliš slušati po doma.
Mislim da za zvuk za komp 3000kn je max, za hi-fi 10000kn max, a za profesionalce, ovisi za šta im treba i koliko im treba. Ipak, nek si svatko troši svoju lovu kako hoće.
A tim tvojim susjedima reci da od***u jer se na takvim "no name" zvučnicima pojačanim na pola ne čuje NIŠTA izvan kuće, čak se niti U kući ne čuje kako treba, a kamo li izvan nje. I slušaj muziku po danu, tako ti ne mogu reči da ne mogu spavati. Koliko ja znam, ne smije se galamiti od 23-7 i od 14-17. Između toga puštaj koliko te volja, ništa ti ne mogu.