View Single Post
Staro 11.07.2007., 09:56   #89
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
dobar serviser ima lijepo externi hdd na kojem ima sve sta mu je potrebno za veliku vecinu danasnjih kompova pa onda stvari idu podosta brze
ne omalozavam nicije vrijeme/rad, ali meni se cini da je 400kn previse, gledajuci iz aspekta ''tezine'' posla, no vrijeme je novac pa onda lupi kolko mozes...
Težina posla nije presudna - daleko najbitnije je vrijeme. Barem meni, budući da imam primarni posao i da sam 8 sati u firmi. Naravno da mi je moje slobodno vrijeme svetinja i da ga nemam namjeru trošiti za instalacije Windowsa ili čišćenje virusa - ne radim to niti na poslu, pa ne moram niti izvan njega. No, ako ću ići to raditi, tražiti ću da me se plati sukladno mom znanju i vremenu koje ću potrošiti na taj posao. Ako ti je 400 kuna previše jer ti posao nije "težak", zaleti se do javnog bilježnika i plati mu 50 kuna za svaki puta kada ti lupi žig.

I da - kada smo već kod rada - svaki majstor ti naplati i materijal i ruke. Ljudima je to pod normalno i tako šljaka funkcionira desetljećima. Ono što im treba prijeći u naviku je i to da se ljudi koji im popravljaju računala imaju platiti kao i svi ostali. Uostalom, plaćanje servisa računala ih ionako izađe daleko, daleko jeftinije nego šljaka nekog fizikalca. Fizikalac ako je imao 1000 kuna materijal, jednako toliko će te koštati i ruke. Škvadri je to normalno, ali meni se čini prilično bezobrazno. Naime, gle - licenca za Windowse, licenca za Office, licence za Photoshop i AutoCAD, cijena računala. Po logici "koliko materijal, toliko i ruke" - ovo je barem 20000 kuna u džep. Pa ti vidi da li je 400 ili 500 kuna previše.
Cataphract je offline   Reply With Quote