11.07.2007., 08:42
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor Dawar
Ak su ti ljudi imalo inteligentni neće platit 400kn neg će to pokušati sami. OMG ja to napravio prvi put sa 10 (deset) godina i sve sam sam riješio, sjećam se da sam još sve bekapirao prije na 1000 disketa  Ak ćeš pratit svaki korak nemreš s***at komp ni da oćeš, a noob koji nije siguran u išta će i pratit i čitat sve umjesto da klikče next i tako to...
|
Imalo pametni ljudi će platiti 400 kuna ukoliko žele da im komp radi kako treba i cijene nečiji rad i vrijeme. Mene su prije svi razvlačili i gnjavili da im "samo pogledam", "samo bekapiram", "samo preinstaliram" laptope, kućne i uredske kompjutere. Skužio sam da mi previše vremena odlazi na to i da nimalo ne cijene moje vrijeme. Neki su se toliko razbahatili da me se zvalo kasno navečer, bez "bok stari kak si" nego odmah s "s***o si mi komp, opet ne radi". Ne treba mi to u životu, najmanje od prijatelja - pa su svi dobili od*** glede mojih intervencija na računalima. Većina ih je prestala gnjaviti kada sam im rekao da mi je sat vremena 400 kuna, a ovi koji me zovu - dobro razmisle hoće li me tražiti da potrošim dva sata za doći do njih i poklikati neku glupost koju su si isključili.
Netko je rekao da se ovo zanimanje ne cijeni. I u pravu je potpuno. Dijelom smo si krivi mi sami koji smo išli pomagati frendovima, susjedama, obiteljskim prijateljima, a drugim dijelom su ti ljudi sami - njihova je percepcija da ako njihov mali "koji je jako pametan" zna pokrenuti igru i ubiti bossa - da taj mali zna riješiti i blue screen zbog drivera grafičke i slično. A ne zna. Isto kao što ne zna isfugirati pločice u kupaoni samo zato jer se igra plastelinom ili popraviti motor vešmašine jer ima 5 iz tehničkog.
Škvadra si prema ljudima koji održavaju računala ili rade u IT sektoru daje takva prava da je to strašno. Sjetite se koliko ste vi poziva dobili "otkad si mi instalirao pe-de-ef, internet mi ne radi", ili tri mjeseca nakon reinstalacije računala i čišnjeća trojana dobijete poziv "nisi ništa napravio, opet je sve isto". Takve treba od***ati odmah. Neka se tako probaju razgovarati s bilo kojim šljakerom ili automehaničarem - živo me zanima koliko će im dugo bojler curiti i hoće li se filter ulja promijeniti sam od sebe. I najveći kreteni koji su vas popljuvali se pretvaraju u umiljate mačkice kada zovu automehaničara. Umjesto "opet ulja nemam, a mijenjali ste ga na 90.000, a ja sam tek na 105000. niste ništa napravili", to izgleda ovako: "poštovanje gospon franc, bute imali kaj vremena ovaj tjedan za promenit mi filter ulja? ne? slijedeći četvrtak? puno fala, gospon franc".
Ne dajte se za***avati.
|
|
|