View Single Post
Staro 11.07.2007., 00:27   #10
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor veki19 Pregled postova
ljudi,imam problem,neće da mi ide kabel kroz bužir,nešto zapinje...
e sad,taj jedini jedini bužir koji mi ide u sobu u njemu je telefonski kabel...sa tog glavnog kabela izlaze 2 žićice od kojih je jedna za adsl a druga za telefon,a ostale žice iz tel. kabela se ne koriste...
Mogu li ja te 2 žice odspojiti,i kasnije ih opet vratiti jer mislim izvuć tel. kabel van kroz bužir i zajedno ga sa kabelom od antene ugurat kroz bužir...
Hoće li to šta utjecat što na adsl i telefonsku linuju ili nešto???jedino što neće radit dok to ja napravim???ili moram t-comu javit da ću takvo što raditi???
Telefonski kabel ima dvije žice i to je to . Nema žice za dsl i telefon. Splitter (siva kutijica koja se dobije od t-com-a) služi da iz jednog para žica odvoji telefonski od dsl signala.
Kabel slobodno reži, sjeci, nadoštrikaj. Nemaš brige da neće raditi. Ako ćeš gledati naponski to su običan + i - vod između kojih je cca. 46 V. Nemoj ih spajati kratko ako te nije sila.
I ne, ne moraš zvati t-com radi toga. Kod kuće sam od tavanskog dovoda sam razvlačio telefonske utičnice gdje ih ja želim i još nisam u zatvoru.
Mali savjet oko provlačenja kroz bužir...nakupilo se iskustva kroz posao.
Kupi i utp kabla. Omotaj izolirkom početak koaksijalca i tog novog utp-a na jedan kraj već postojećeg kabla u bužiru i samo povuci taj stari utp, nek ti posluži kao foršpan.
Kad provučeš nove kablovi sa starim UTP-om veži rajčice u vrtu. Nije ti nekakav veliki trošak tih nekoliko desetaka metara utp-a a nedaj bože da ti se bužir negdje savio. Neće više ni dragi Bog moći proturiti dva kabla kroz njega.