Kod receivera od 2.000kn je kod proizvodnje sva lova upotri***ljena za pojacala na 5 ili 7 kanala, isto toliko preamp sekcija, hrpu ulaza i izlaza, fancy LCD i daljinski... dok je kod stereo pojacala ta ista lova upucana u samo 2 kanala, 4-5 ulaza i eventualno neki jednostavniji daljinski. Pa ti sad vidi gdje su ugradjene kvalitetnije komponente.
Kod zvucnika, ja bih ipak nesto malo vece, pozeljno floorstandere, ako ih mozes stisnut u budget. Mission m7 i m3 serije su dosta hvaljene i daju dosta za relativno malu lovu. Wharfedale Diamondi isto (i ja imam Diamonde 9.5) iako ih je malo teze za naci. Samo za 'ziku, bookshelfovi su ok, ali kad pogledas neki film, zazelit ces malo vise kicka, a kako subovi koji nesto vrijede kostaju k'o pola tvog TV budgeta, najbolje uzeti neke polovne floorstandere, u skladu sa velicinom prostorije.
Od ovih TVa sto si naveo, ako ti je bitna rezolucija, future-proof i kvaliteta SD materijala, onda Sony D3000 serija. To je zamjena za V2000/V2500 seriju, koja je bila top 720i model. Dobija samo pohvale i odlicne reviewe, kako za HD, tako i SD materijal. Ako ti je pak bitnija dijagonala nesto losije ostrine, onda neku plazmu. Samo, dobre plazme pocinju od prilicno vece cifre, ovo sto si naveo je entry-level.
Svaki TV koji npr. ima rezu 1366x768, a pustis mu SD signal, vrsi upscaling. Neki to rade bolje, neki losije. Upravo za ovaj Sony D3000 kazu da radi posao odlicno, u rangu ili cak bolje s Faroudja-opremljenim DVDima. Mozes i pustiti da ti DVD upscalira, pa usporedi rezultate, ali mislim da bi neki bolji LCD bolje odradio posao od tog Pionirca 696.
Dobri DVD upscaleri pocinju negdje od 1.5-2k kn, Denon 1920/1930, Philips 9000S, Marantz 6xxx serija i sl.