Tema: Vista SP1
View Single Post
Staro 10.07.2007., 21:07   #12
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Zapravo je puno složenije problem od samog truda. Win imaju bolju podršku proizvođača hardvera, instalacija se obično svodi na next, next... ok. Driveri se skinu sa službene stranice i to je to. Kod alternativa, često se radi o neslužbenim i ne dovršenim projektima pojedinaca, koji razvijaju podršku dok im se da. Kad im se više ne da, imate kod pa dovršite sami. Također je veća muka pronaći rješenje na netu.
Nije da branim win, daleko od toga. Mogao bih nabrajati koliko ne valjaju i koliko imaju propusta, no ipak ima razloga zbog čega su toliko rašireni.
Dok god je mala baza korisnika koji koriste linux to ce biti tako, ali cim se baza prosiri one firme (znaci ne vise individualci) koje nece raditi drivere i za linux ce se vrlo slabo prodavati. Ako ovako MS nastavi to bi se vrlo brzo moglo dogoditi i da vidis onda drivera sa next next kao recimo driveri od NVidije su next next makar me to zivcira radje bi ja source.

Eto pozdrav sto se tice Viste i SP kako je netko rekao ista stvar sa svakim rlsom.
Bono je offline   Reply With Quote