ja ti nisam baš neki maher no reći ću ti što znam..
za klokanje ja koristim atitool i riva tuner..
nemoj da te buni ovo atitool - nije samo za ati grafičke već prepozna i nvidia grafičke (ja sam imao 6600 agp, a sad imam 6800ultru)..ati tool je dobar jer ima skeniranje za artifekte, pa kada podižeš frekvencije gledaš kocku koja se vrti i da li ima žutih točkice tj - artifekata, no on ti i sam javi da su greške prisutne..
dakle, sa atitoolom podiži frekvencije gpu i memorije pomalo (po 5 mhz i svako malo vrti skeniranje) ili možeš stisnut automatsko traženje max. frekvencije za gpu i memoriju i gledaj kocku pa kad počmu artifekti stisni abort i spusti frekvencije za jedno 10 mhz od onoga gdje su ti se počeli pojavljivat artifekti..
na atitoolu imaš i praćenje temperature grafičke kartice (ako ti ima senzore a vjerovatno ima)
no taj prikaz mi je još bolji kod riva tunera jer tamo možeš recimo stavit ga da radi i igrat neku igru pa vidjet vremenski kako ti se grijala grafa (nakon što odigraš ili tokom igre ako pođeš u windose)..riva tuner ti također očitava i mhz gpu-a i memorije grafičke i sa njim možeš također klokat grafu..
no za klokanje kao što rekoh ja koristim atitool, a riva tuner za praćenje temperature uglavnom..
a što se tiče temperature - pa ja nebih vele brinuo..mislim da grafe puno više temperature izdrže od procesora..mislim da "puca" tek na temperaturi preko 100 pa i više..
meni je za primjer temperatura stare 6600 znala bit konstantno pri blagom opterećenju 65-70, a kad bih igrao amerycas army bila bi 80-81..prilikom skeniranja artifekta bila je i 90 i nikad nisam imao sa njom problema..sada na 6800ultri mi je dosta manja - evo dok ovo pišem nekih 59..
recimo da je pri punom opterećenju (dok igraš neku igru) ok temperatura do nekih 85 max..
prije clockanja nemoraš ništa dodavat - nikakav hladnjak (mada mnogi govore sa boljim hladnjakom se može više klokat iako sumnjam da investicija od 150 kn u hladnjak opravdava 30 mhz više) - samo prati temperature (mislim da ti neće ić preko 85-90) i gledaj dokle možeš podić frekvencije a da se nestvaraju artifekti (gledaj to i radi sa atitool-om)..
što se tiče klockanja tvoje - neznam baš o njoj vele..upiši u google overclocking 6600gt ili tako nešto..no ja mislim da su se 6600 mogle dobro clockat (bar agp, valjda je tako i sa pci )..
eto toliko od mene..neka netko pametniji i ko se bolje kuži pročita ovo pa nadoda ili ispravi što napisah jer nisam maher - samo amater
samo da dodam...kada podižeš frekvencije- podiži ih zasebno do maximuma pri kojem ti nema artifekata ..tj. ako podižeš frekvenciju gpu-a frekvenciju memorije drži na defaultu i obratno..kad ustanoviš maximum (tj mjesto gdje ti počmu se pojavljivat artifekti) zapamti i za jedno i za drugo, spusti frekvencije obje za nekih 10 mhz i to ti je točka gdje možeš igrat sa čistom slikom..
usput, dosta ljudi koristi i coolbits za overclocking no ja nisam nikada..
evo ti i 2 linka ovako na brzinu o tvojoj grafičkoj i clockanju..
http://www.thetechlounge.com/article...Express+128MB/
http://www.devhardware.com/forums/vi...i-e-60324.html