View Single Post
Staro 23.08.2002., 01:04   #25
Robert_L
Premium

Robert_L's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by gpremec
To s IBM-ovim diskovima sam prezivio uz 20takGB izgubljenih podataka. Imao sam primjerak iz Tajlanda, onaj od 46.1GB (stajao je cijeli svoj kratki zivot u aluminijskom hladnjaku iza 8cm Sunnona). Frend je pola godine prije mene kupio isti takav u Njemachkoj, i riknuo mu je dva mjeseca nakon mog. Mislim da je njegov bio Madjarac, ali nisam siguran. --- Nadalje, IBM proizvodi posebne serverske IDE diskove koji kostaju duplo vise od njihovih normalnih i gotovo ih je nemoguce nabaviti. Gdje se ti diskovi proizvode? Tu informaciju nemam, ali nebi se zacudio da dolaze iz Japana.
:
Moj upravo preminuli IBM je kupljen u Švicarskoj i mađarac je.Vjerujem da su u Njemačkoj isto...
Čuo sam da IBM serveri (možda i obične PC serije uopče ne koriste IBM-ove hardove! Ne isplati im se - jer su skuplji, nego jednostavno izađu sa natječajem drugim proizvođačima za hardove po IBM kriterijima! Npr. : Fujitsu napravi hard koji prođe IBM testove, bolji od onih koje sami prodaju a IBM ih bubne u svoje konfe! Užas jedan! E, da sam prije znao...ne bi ostao bez harda napola backupiranog!