Pozdrav kolegama i svima na forumu.

Kao autor testa na Benchmark sajtu dužan sam da se javim i dam svoje mišljenje
Citiraj:
1. Poznata je činjenica da skeniranje medija snimljenih LG Renesas snimačem u BenQ snimaču daje netočne rezultate (dosta viši jitter zbog kojeg je razina grešaka viša od realne), tako da je pouzdanost testiranja kvalitete u ovom slučaju vrlo upitna.
|
Mislim da je ovo još jedan od bisera plasiranih od strane članova CDFreaks foruma (imali su ih podosta u svojoj burnoj istoriji). Iz tog razloga daleko više cenim članove (i respektivne rasprave) CDRLabs i CDRInfo-a. Izuzetno poštujem mišljenje i znanje pojedinih članova n CDFrekasu, ali to nije nažalost odlika većine.
Moje lično iskustvo čiji sam deo ugradio i u poslednji test jednostavno demantuje gore navedene tvrdnje, posebno jer sam imao prilike da se družim sa svim aktuelnim LG modelima i rezultate sam poredio i na 16x BenQ-u i na novom 20x Liteon-u. Razlike između ova dva uređaja postoje, ali su one više akadamske prirode i naravno, BenQ je dosta osetljiviji na PIE greške nego Liteon. Ja sam prvi koji je očekivao više od LG-a jer ih smatram (generalno) odličnim proizvodima za one koji se ne opterećuju ovim testovima u kućnoj radinosti. Možda primerak na testu nije bio sjajan, ali to je naprosto zamka svakog "testa".
Citiraj:
2. I za druge snimače BenQ nije baš prvi izbor za testiranje (LiteOn je standard).
|
CDRInfo je nedavno uradio poređenja LH-20A1P Liteon-a i DaTarius mernog sistema. Pouzdanost? Katastrofa.
Citiraj:
3. Određen problem ovdje je ipak prisutan - MCC004 medij snimljen je tek na 12x što može biti problem s dotičnim primjerkom medija, ali i dotičnim primjerkom snimača. To se događa otprilike 1 od 10 puta s tim medijem (i obično se radi o manje kvalitetnom mediju), ali zato se u pravom reviewu svaka vrsta medija snimi barem tri puta da se otkloni mogućnost (polu)defektnog medija.
|
Da, test je ponovljen više puta.
Citiraj:
Nisu se baš susjedi proslavili ovim testom, po mom mišljenju...
|
Hvala na komplimentu.
Test je inače pripreman u periodu od 4 'sedmice'. Dovoljno vremena da se pronikne u svaki uređaj ponaosob. Sorry, nagrada za Pioneer ostaje.
Na kraju, osvrnuću se na lošu ocenu CDRInfoa kada je novi Pioneer DVR-112 u pitanju. Ja mogu samo da kažem da je više nego očigledno na test dospeo sumnjiv primerak (hah, opravdanje kao i za LG ;-)). Uvek su hvalili prethodne Pioneer modele, ja sam ih testirao sve od 110-ke do 112-ice (108 nezvanično) i nisam primetio nikakvu drastičnu razliku, a poredio sam ih sa starijim rezultatima. Obzirom na cenu koja ovde kod nas u BG varira između 22 i 27 €, prirodno je očekivati da je kontrola kvaliteta opala na minimum (ako uopšte još uvek i postoji).
Neke odgovore dao sam u relevantnoj temi na Bench forumu, da se ne ponavljam:
http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...d.php?t=134893
na kraju mala korekcija (nadam se da neće biti zamerki):
Citiraj:
Autor igorba
Na našem tržištu LG H62N još nije dostupan, ali radi se o SATA verziji modela H42N
|
Ne, ovo ne može biti slučaj zbog toga što H42 serija koristi stariju reviziju čipseta (R8J32021HFPV), dok H62 i H44 koriste noviji R8J32022HFPV čipset. LG je kriv za celu zbrku oko označavanja svojih modela.
zgodna tabela za sve ljubitelje LG-a postoji ovde:
http://www.benchmark.co.yu/modules.p...64&oliver=4473
Pozdrav