View Single Post
Staro 08.07.2007., 08:06   #5
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Artistar Pregled postova
Glupo mi ih je frknut na 'smeće vulgaris' jer mi se ti mediji ne čine baš ekološki prihvatljivima, pa me zanima dal se itko u Zagrebu bavi zbrinjavanjem takve vrste otpada? Reciklažno dvorište u kvartu ne prima te stvari, tj. ak ih i uzmu bace ih na obično smeće + jasno da pojma nemaju ko se time bavi.
Polimeri se od nedavno (ovisno o vezanju) mogu 100% reciklirati. Za opticke medije znam sigurno da mogu. Problem je samo ironija cijene procesa koji nazalost nemoze imati bas svatko.

Postoje i kompanije koje se iskljucivo bave reprocesiranjem optickih medija. Neke (US) naplacuju firmama i pojedincima odredjen iznos dok recimo druge (Kina) ako vide njima zanimljivu kolicinu, besplatno kupe bilogdje u svijetu. CD-i najcesce zavrsavaju kao razni reflektivni paneli, umjetno drvo i kojekave znane i nepoznate aplikacije. Znam da veliki broj CD omota upravo nastaje od recikliranih CD-a.

Pozdravljam tvoju odluku i odgovornost da to zbrines na adekvatan nacin. Najveca faca za ovu sferu u HR je izvjesni profa S. (?) sa strojarstva cijeg se imena zacudno nemogu sjetiti a jos manje sad broj naci. Doduse njegova pomoc bi opet zavrsila u teoriji jer ih sam nemoze obraditi

Najbolje odi u Kuniscak (Domobranska , telefonka : 3770-349) i odnesi tamo. Tamo ima po potrebi strucnije ekipe, pa ce vec adekvatno postupiti. Tamo radi centra dolazi i suradjuje puno ljudi, pa mozda tvoji CD-i zavrse kod nekog konceptualnog umjetnika/ice. Nije sala, to se desava. Uglavnom ti si svoju misiju korektno obavio.

Polimeri su doslovno neistrazeno podrucje, niti se ne nadzire njihova primjena i ono sto ce u buducnosti biti sa njima moguce. Dok odoljeva $naga industije kože, jos neko vrijeme ce s-polyurethan biti dostupan samo u super skupim aplikacijama. Potpuno ista svojstva zivotinjske kože sa jos bojim disanjem ali glatak kao staklo. Imam sa jednog sajma uzorke koji bi posramili i samu Connolly kožu. Samo primjera radi, a ima ih bezbroj slicnih.

Jednog dana uz bolju standardizaciju + malo evolocije svi ce hodati u ovim šuzama.

Znam samo da su maske u automobilima nemoguce za reciklazu u potpunosti, zbog prljave tehnologije "vezanja" polimera. No mozda se i to pomakne.

Do tada ce mnogi znati malo bolje koje sve "poly carape" nose na sebi

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 08.07.2007. u 08:23.
Visage je offline   Reply With Quote