Citiraj:
Originally posted by dr.z
Znam nešto malo o proizvodnji tih diskova.
Ploče se rade posebno, elektronika posebno(dal ih rade isti strojevi iskreno ne znam), ali znam da se sve spaja na istim strojevima koji su radili sve serije diskova.
Možda griješim, ali mislim da je posrijedi čisti balkanski kretenizam koji smatra da nešto na najmodernijim strojevima rađeno u "lošijoj" zemlji manje kvalitetno nego da je rađeno na istim strojevima u nekoj razvijenijoj zemlji.
Isto tako mislim da diskovi iz dalekih zemalja imaju znatan postotak kvarova uzrokovan transportom(svi znamo šta se desi kad disk padne na pod).
|
Mislim da grijesis. Smatram da ne postoje dvije potpuno iste tvornice diskova u (sada vec pomalo bivsem) vlasnistvu IBMa. Trosak da se svakih dva-tri mjeseca moderniziraju sve tvornice (vjerovatno ih ima nekoliko desetaka) bio bi preveliki i diskovi ne bi mogli imati tu cijenu. Svakako da postoji razlika izmedju IBM-ovih diskova napravljenih u Tajvanu, Madjarskoj i Japanu. Da je do tih razlika doslo zbog loseg transporta? Nije nemoguce, ali disk koji je pretrpio udarac uopce vise ne radi, nazalost, nagledao sam se takvih u svome radu.
Mislim da ti bas i nisu nesto jaki ti argumenti.