View Single Post
Staro 07.07.2007., 17:22   #6
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Pa ako samo jedan medij ne želi očitati, to nije neki problem, pogotovo što se radi o nekvalitetnom mediju koji lako može biti defektan. Firmware možeš vidjeti recimo u programu Nero ako ga koristiš (Ctrl + R) ili u Windowsima (Device Manager -> DVD/CD-ROM drives -> dupli klik na naziv snimača -> kartica Details -> ovdje imaš naziv snimača nakon kojeg slijedi 4-znamenkasta brojčano-slovna oznaka). U tvom slučaju, traži nešto tipa 3.04, 3.05 i slično. Posljednja službena verzija za 3520A je 3.07. Firmware bi svakako trebao nadograditi naročito ako koristiš novije 16x medije. Naprimjer, medij kojeg si pokušao spržiti mogao bi biti RITEKM16 koji nije podržan u početnim verzijama firmware-a, a u zadnjoj je. Da ne spominjem da su ostali 16x mediji u ranijim verzijama podržani samo na 12x.

EDIT: Prvo provjeri firmware i ako je stariji (a vjerojatno jest), stavi zadnju službenu verziju. Ako to ne upali, onda probaj očistiti, ali nije u tome problem - tvoj drugi post mi je dao više informacija i smatram da se jednostavno radi o nepodržanom mediju. To što si i ranije koristio Traxdata -R ne znači ništa, jer Traxdata 16x DVD-R može biti RITEKF1, RITEKF2, RITEKF3, RITEKF4, RITEKF5, RITEKM16, RITEKG07, možda sam neku zaboravio (svi su manje-više slično sr*nje, drugo pakovanje).
Kako nadograditi firmware - nije teško, ali slijedi pažljivo upute (nadam se da znaš engleski).

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote