Citiraj:
Autor Wolverine
Prvo moram reč da uopće ne kužim kaj pričaš.
daj mi reci kaj smatraš aktivnim pinom?
o kakvim krugovima pričaš (pci-e konektor ima 6 pinova 2x kvadratni presjek + 4x šesterokutni tj gornji čoškovi su rezani pod kutem)
Drugo
6pin PCI-E konektor je tako profiliran da se može uštekat samo na jedan mogući način u grafu i n asamo jedan način u napajanje tako da ne vidim di bi tu bio problem.
Dakle oba konektora koja si dobio sa napajanjem spojiš sa grafom i to mora raditi.
Istina je da bi uz 8800GTX, pošto ima 2x 6pin PCI-e konektora, trebalo dolaziti dva 2x moelx -> 6pinPCI-E - zašto nema ne znam. No tebi niti ne trebaju jer već imaš 2 PCI-E direkt iz napajanja
|
aktivni pin smatram onaj koji ima vidljiv metalni kontakt, a u neaktivnim je rupa samo ili nije vidljiv od oka il je može bit crne boje, i na vrećici od grafe nacrtano je da se u nju uštekava onaj kraj kabla koji ima 4 tih aktivnih pinova, međutim taj kraj nikako se fizički ne može uštekat u grafičku nego može onaj drugi kraj koji ima sve aktivne pinove ali tada se komp opće neće upalit ništa, samo što matična dobije napon
ne znam jesi kad vidio taj pci-e kabel od M12-500 al obrati pozornost na razliku konektora na istom kablu, i na "aktivne" pinove, šteta što nemam priliku to poslikati