frendu sam jučer slagao konfu novu, sa m12-500 napajanjem i point of view 8800gtx, naravno seasonica sam mu ja zdušno preporučivao, pošto nie bio velki izbor u linksu, uzeo je modularno, a kad ono...
ovako, redom...na vrećici od grafičke piše ATTENTION da se u grafičku utiče onaj kraj 6pin pci-e kabla koji ima 4 aktivna pina a sa njom se dobije JEDAN molex2pci-e koji ima 5 aktivnih pinova. (bajdvej ja sam sa gts dobio isto jedan konverter, pa zar ne bi sa gtx onda trebalo 2, recimo sa nekima 7900gs se dobije dva, pa kako onda ne bi sa gtx)
na kablovima od napajanja je s jedne strane 6 aktivnih pinova (koji bi trebali u napajanje ić) a na drugom kraju 4 aktivna pina koja se nikako ali baš nikako zbog kombinacije kvadrata i krugova ne mogu uštekat u konektore na gtxici, međutim sjadaju obrnuto al onda se komp opće neće upalit, i onda sam mu ja dao svoj molex2pcie od gts jer je spojena na pci-e od S12-430 s kojim nema problema.
e sad tu meni nie jasno, ko više sele, pov koji kaže da moraju 4 akt.pina ić u gtx a u isto vrijeme daje JEDAN 5akt.pin konverter, ili M12-500 čiji kablovi nikako se nemogu propisno utaknut u gtx
ima ko kakvo logično objašnjenje? wolw?