scart_adapter propusta pravi svideo signal (znaci odvojeni chroma i luma) a da slika bude u boji?
EDIT: malo sam kopao i shvatio da moj TV ne podrzava svideo signal :-/ Samo composite i onda ga razdvaja na dvije komponente. BEZVEZE. Sony TV star 2 godine, a onaj u dnevnoj, takodjer sony star vise od 10 godina ima i svideo konektor naprijed. ***es posao. -->
Bas sam se nazivcirao kad sam kupio novi svideo kabel i shvatio da scart adapter u biti konvertira svideo u composite signal. Kakva onda korist od svideo kabla...
Rastavio sam scart adapter, prespojio tako da propusta svideo takvog kakav je i naravno slika je crno bijela. Ovaj trik sa kondenzatorom, kao i onaj sa kratkim spajanjem pinova takodjer radi konverziju.
Je li moguce namrdat da svideo_kabel-->scart_adapter propusta pravi svideo signal (znaci odvojeni chroma i luma) a da slika bude u boji?
EDIT: malo sam kopao i shvatio da moj TV ne podrzava svideo signal :-/ Samo composite i onda ga razdvaja na dvije komponente. BEZVEZE. Sony TV star 2 godine, a onaj u dnevnoj, takodjer sony star vise od 10 godina ima i svideo konektor naprijed. ***es posao.
Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 06.07.2007. u 10:52.
|