Ah, prvi post na PCEu...molio bih pomoć u rješavanju nedoumice pri kupnji novog diska.
Po parametrima koji me najviše (access time/SRT) zanimaju suzio sam (:-/) izbor na diskove iz sljedećih par serija, ali međusobna usporedba istih poprilično mi je teška jer je na listi i novo pristigli Seagate.
Dakle, prvi na redu je Seagate ST3250410AS, novi iz 7200.10 serije, sa jednom pločom, navodno iznimno visokim SRTom (average 80tak MB/s) , ali i malko povišenim access timeom (15ms).
On mi jest primarni zbor, ali kako se radi o prilično novom disku (meni u Rijeci nedostupnom gdje god sam gledao) pitam se isplati li se čekati dok ga dućani ne dobiju (računao na Links/Ve-mil) i hoće li se zbog cijene (trenutno 540kn na nabava.net) istoga isplatiti kupiti naspram konkurenata tipa Hitachi T7k500 320GB ili Western Digital 250-320GB KS ili AAKS serije za neznatno veću cijenu.
Prednost primarno ide Seagateu zbog korištenja samo jedne ploče, ali ako je ijedan od prije navedenih optimalniji izbor gledano čisto perfomanse/cijena (dodatni kapacitet u slučaju Hitachija je zanemariv, orijentiram se na 320GB model jer čujem kako je najbolji u seriji što se odnosa ploče/glave tiče) kupujem boljega po vašim savjetima.

Dakako, u izboru diskova ciljam na SATA modele sa 16mb cachea.
Hvala na odgovorima...