View Single Post
Staro 05.07.2007., 20:56   #71
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Dok cekam plocu, i da krenem konacno s ugradnjom komponenti u Monolith, nisam mogao sjediti prekrizenih ruku i nogu. Pa sam se malo pozabavio ventovima. Xilence imaju i molexe i 3 pinske male konektore, a to bi smetalo provlacenju kroz uske cijevi i prostore, pa sam napravio ovo:

Maknuo molex, izolirao konektore, te takodjer navukao Sharkoonove ublazivace vibracija na vanjski dio venta, onaj koji gleda prema prednjoj masci i nalijeze na zeljezo.

Takodjer, iskoristio sam male silikonske distancere kao podloske za vijke kojim je pricvrscen Sharkoon 140mm. Drugi ispusni 140mm vent ce biti pricvrscen ovime:

Silikonski pipci koji se provuku kroz rupu na kucistu, a ovaj zasiljeni kraj se gurne kroz vent i odreze visak. Dobio sam ih u kompletu sa SilenX-om 120.

Danas rekoh sebi, dok cekam plocu i grafu, da malo provjerim i obradim povrsine hladnjaka, ako bude potrebno. Ovakvo stanje sam zatekao - ovo je tvornicka Thermalrightova obrada (prvo Ultra 120 Xtreme, onda HR-03 Plus):

Daljnja obrada smirglom na staklu pokazala je jos gore stanje. Ovo je unutarnja strana (nju cu okrenuti ka GPU, a ne vanjsku):

Za ovo je trebalo oko 30 min smirglanja grubim papirom, gradacije 150 i 240. Bio sam pun metalne prasine i bilo mi je dosta za danas. Nevjerojatno kako mogu tako fulati i napraviti toliko konkavnu povrsinu.

U medjuvremenu sam zavrsio Ultru 120, koja ima puno ravniju povrsinu. Ovi tragovi obrade su zanemarivi, povrsina je glatka kao ogledalo. Cca 30 min. posla, koristeni 240, 600, 1200 i 1500 smirgl papiri, kao i polir pasta za metal.

BTW. slike pokazuju ono sto me bunilo u pocetku. Po deklaraciji, oba hladnjaka su od alu + bakra, no boja je sugerirala da se radi samo o aluminiju. Struganje povrsinskog sloja boje otkriva da su baze stvarno od bakra.