View Single Post
Staro 11.01.2004., 20:48   #16
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
definitivno da se chipset ne mjeri samo po overclockerskim mogućnostima, ali po čemu ćeš drugom? svi southbridge-ovi podržavaju više-manje iste stvari i tu je bitno samo koliko je što elegantno izvedeno - podržani kontroleri i driveri za njih (simpatičniji featuri nego na via pločama - da, to je subjektivno)

pa naravno da navodim subjektivno mišljenje... kaj postoji nekakvo drugo?
da via sprema nekaj takvo to bi već najavila. siguran sam da priprema novi chipset, ali on sigurno neće izaći još 4-6 mjeseci. nf3-250 samo što nije. i velika je vjerovatnost da kada izađe novi chipset da će biti bolji i napredniji od nf3-250, ali tada će nvidia već imati novog konja za utrku. to tak ide. meni je jedino nvidia ovdje pokazala neku zrelost jer je upucala pare u razvoj 2 chipseta koji recimo konkuriraju jedan drugome. da nije to učinila mi niti 6 mjeseci nakon pojave prvih ploča za Athlon64 ne bi imali kvalitetnu platformu. a jel nam to treba? jel treba amd-u? meni je to nešto što su i via i sis trebali pratiti. ali nisu. zbog škrtosti. pa ne prelazi se svaki dan na novu arhitekturu.

o overclockerskim potencijalima athlona64 ne želim ništa govoriti... ali brijem da će se i on dat dosta ocat.
horza je offline   Reply With Quote