View Single Post
Staro 03.07.2007., 08:27   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Zanimljivo.
Jel to ovaj proc?
21291 *CPU AMD Athlon64 X2 3600+ BOX, dual core, Sck AM2 489,21 514,96.
Ne kuzim bas razliku, kako znati da je 65nm?
ECS ploca ima 2 IDE kanala sto mi vise odgovara, doduse 1 PCI manje, ali necu valjda vise nista PCI trpati unutra
Nago, kako je odnos chipseta nf4 vs GeForce 6100 / nForce 430?
Nekako sam bio skloniji Gigabyte-u, ipak su valjda bolja marka, pasivno hladjenje, ne vidim na ECS-u da ima SATA2 kontroler? a i integrirana grafa za prvu ruku dok se ne skupi para za neku bolju. Doduse, ECS je 160 kn jeftiniji pa bi se naslo i za graficku odmah...
Hmmm....tesk odluka...malo me brine onaj cooler na nf4 chipsetu...ima netko ideju koliko se grije ta dva chipseta? Nije mi problem s hladjenjem, kuciste je dobro ventilirano, vise me brine zujalica od coolera.
BTW, kakav je ECS, nisam jos imao njihovu plocu, a nisu bas bili na nekom glasu prije?
E, da, u medjuveremenu se dogovorio da cu uzeti komponente preko firme pa se neka sitna razlika u budzetu tolerira
Kod ve-mulja je prilično kriptično i ne možeš znati što kupuješ dok ih ne nazoveš ili skočiš do njih i pogledaš proc. Uglavnom, X2 3600 imaš kao Windsor i Brisbane. Tebi treba Brisbane koji je rađen u 65nm, a Windsor u 90nm procesu i zato se manje grije. Ako nisi siguran što uzimaš kod ve-mila, kupi ga u linksu.

ECS je jedan od najvećih proizvođača OEM ploča. Caka je u tome što se na njihove i Foxxcon ploče stavljaju etikete drugih proizvođača. Ne moraš se bojati da su im ploče šrot. I Gigabyte je imao promašaja tako da znaš da nitko nije savršen. A 160kn razlike je večerica za dragu i tebe.

Što se tiče SATA1 ili 2, kao što reče kolega, u realnim uvjetima se ne osjeti razlika tako da time ne moraš razbijati glavu.

EDIT: izgleda da se dio posta duplirao. Molim admina da pobriše gornji post.