View Single Post
Staro 02.07.2007., 19:30   #24
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007

Po meni je najbolje rješenje od T-Com-a uzeti samo običan ADSL modem, a zasebno kupiti wireless router. Ja sam od Melcompa kupio Buffalo WHR-HP-G54 za 450 kn. To je najbolji wirelles router u ovoj cjenovnoj kategoriji i sigurno puno bolji od onih koje nudi T-Com. Buffalo ima odličan domet zbog ugrađenog pojačala, defaultni firmware je stabilan, port forwarding normalno radi, performanse torrenta su odlične. Pošto ima nešto slično MIMO tehnologiji, brzina wireless mreže je isto super, posebno kada ju koristi više ljudi.

Može se na njega staviti i neki od opensource firmware-a. Uglavnom, na newegg.com je pri vrhu što se tiče ocjena, te me čudi što nije u ponudi na više mjesta kod nas, nego se nude različite marke za koje nisam ni čuo. Buffalo je svjetlosne godine udaljen od npr. SE515, kod kojega nisam mogao promijeniti WPA password, jer mi se nakon promjene kompjuteri nisu mogli spojiti na bežičnu mrežu.

Jednostavno ne vidim razloga da se odlučiš davati preko 700 kn za router koji nije ni do koljena Buffalo-u.
Dodos je offline   Reply With Quote