View Single Post
Staro 11.01.2004., 11:30   #14
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by pinsla
malo čitaj kaj pišem ja nisam rekel da si ti nazvao predsjednika uprave budalom nego sam te pitao koga zoveš budalom? i dal je to neko iz abita ili neko drugi?
zašto su svi čipseti za athlon64 loši??
i zašto će nf3-250 biti odličan?
jedina i glavna prednost nf 2 je bila memorijski kontroler u odnosu na npr. kt 600
a kaj se tiče fičera tu Via-ine ploče nisu zaostajale dapače i po čemu sudiš da je nvidija glavna u vezi fičera???
ne, to očigledno nije nitko iz abita jer oni nisu napustili nvidiu osobno mi je nvidia imala simpatičnije feature... iako bugovite, ali nf2 je bio donekle mlad i to se moralo negdje vidjeti - srećom bugovi su bili vezani za southbridge. ( kao kod VIA-e s IDE kontrolerom)

chipseti? jadan overclocking - to imaš na svim sajtovima, a ovih par pločica koje sam probao to samo potvrđuju (pogotovo gigabyte k8nnxp od koje sam zbog dodatnog sklopa za sređivanje prednapona očekivao overclocking do jaja, ali bios to ne dozvoljava) sličan je problem s ostalim pločama, a kada postoji takav problem na svim pločama nove generacije onda je kriv chipset ili proc, a u ovom slučaju proc nije.

ok, da će nf3-250 biti odličan je pretjerano. u svakom slučaju biti će mnogo ozbiljniji od sadašnjih chipseta. prvi dobar po mome mišljenju. via nam ne sprema ništa, a za sada joj duplo širi CPU<==>NB HT nije donio neku ogromnu prednost pa je ok očekivati da nf3-250 zbog toga neće puno patiti. ne kažem da će na tom polju biti bolji, ali ja bih prije odabrao ploču koju mogu overclockati i koja će sigurno podržati sve procesore kako treba, nego ploču koja mi mora raditi blizu defaultne frekve ali ima bržu komunikaciju između procesora i chipseta koju ću osjetiti samo ako imam grafičku s malo memorije (manje od 128MB). Uostalom, nvidia nema lag između NB i SB pa eto... ko voli nek izvoli.
inače ne volim one snove da se sve može riješiti novim biosom pa mi se u ovom slučaju više sviđa novi chipset u kojem su ispravljeni nedostatci prve verzije. kada bi via izdala nešto novo to bi sigurno bilo nešto super, ali neće i zato mislim da će nf3-250 biti toliko bolji. inače, via je dovoljno dugo u igri i trebala bi znati da se prvi mačići uvijek utapaju. jednostavno ne kužim njihovu odluku da se zadrže na prvom chipsetu, pogotovo kada je riječ o novoj generaciji procesora.
horza je offline   Reply With Quote