Evo cekam da mi dodje Athlon 64 4600+ x2 (rezervirao) i jos mi je ostao nerijesen cooler. Vec danima razbijam glavu sto da uzmem i sad sam jos vise zbunjeniji nego sto sam bio.
Prvo - zanima me kako se montira Big Typhoon na AM2 socket, tj. da li je potrebno imati rupe oko socketa i s druge strane ploce montirati onu plocicu nekakvu. Dolazim do kontradiktornih informacija pa zelim iz prve ruke. Koliko vidim na mojoj nema rupa, a nikako mi "ne sjeda" da ce 700 grama visiti na one 2 plasticne kopcice. znam da kod drugih socketa ima vise "kopcica", ali kod ovog AM2 koliko vidim samo su 2 i ta cinjenica me ne cini veselim kada vizualiziram onaj panj kako visi na toj plastikici

. Drugi je minus cijena tog coolera sto je IMHO malo too much( znam da ima i puno skupljih) jer za te pare mozes kupit dobar polovni procesor. Treca stvar je sto vidim da se ljudi zale na konkavnost baze sto mi je malo cudno ali u drugu ruku vrlo moguce jer sam ja imao slicnu pricu na Zalmanu 7000 kojeg sam polirao do besvjesti.
E , jesam napomenuo da moj cooler mora biti besuman?

to su bili minusi, a plus je da je to kako stvari stoje - najbolji cooler.
Alternativa mi je Freezer 64 Pro koji je nesto laksi, 100kn jeftiniji, ne toliko dobar. Njega pak nema u VZ za kupit takoda bi morao narucivati postom sto mi je 50kn+ a to znaci ako dodaj JOS 50 kuna imam Typhoon (kojeg ima uVZ).
Zato bi htio odgovor o montiranju Typhoona na AM2 pa mozda to napravi kakav preokret u mojoj odluci... Tnx svima