View Single Post
Staro 10.01.2004., 20:15   #6
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by Sky
Propuši malo to kućište...
Kako bi tor to rekao, metodom "gurni prst nutra" pogledaj da li je unutra vruće. Ako je, problem je u propuhu, tj. nedostatku istog u kućištu. Ako nije, problem je u krivom dojavljivanju temperaturne sonde.
Ako je problem u propuhu, uzmi nekakav fan da usisava zrak i neki da isisava, ne možeš se osloniti samo na napajanje i jedan low power fan da će izbaciti sav topli zrak.
A papst je više poznat po tišini nego po protoku zraka. Koji uopće Papst imaš, ovaj od 19 dB?
na dodir po meni najtopliji je hdd i desni gornji kut napajanja, cpu cooler je skoro i vruć, ali se može držat prst. mislim da je temperatura cpu-a po senzorima tu negdje, ali case temp ne može biti jer nije toliko vruće, po meni oko 35°C. imam ja još jedan 80mm vent (i mjesto za vent na case-u naprijed) ali čini mi se da nema otkud vući zrak (samo neke dvije 2mm x 40mm rupice).
na cpu-u je enermax 80mm 8fab, a straga papst 12dBa.

Citiraj:
Originally posted by tor
Kao prvo sistem tem od 45 je prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreviše. Sve iznad 30 je kritično, ove je stvarno previše. HDD na toliko nebu dugo preživio. Naravno sve to pod pretpostavkom da je sve OK s senzorima.
Drugo, palomino se grije jako, to znaš i sam. Probaj mu malo spustiti radni takt i smanjiti voltažu pa onda javi do koliko ide.
Znači, prvo riješi kučište i smanji tu temp, OBAVEZNO! Nakon toga investicija u nekakvog T-b ili Bartona bi ti bila pametna ak baš hočeš to srediti do kraja.
znam i ja da je previše ali to nekako moram riješit
sad je sve normalno, fsb133, 12.5x. i opet se grije, zapravo overclockom mu se digne temp za kojih 2 °C i to ona kad je max opterećen, a idle je ista (vcore na 1.8)
Citiraj:
Originally posted by Ujoma
Imam istu matičnu kao i ti i sistem temp nikad mi ne prelazi 39-40 stupnjeva , a temp procesora u idle mi je oko 40°C a na max oko
47°C imam Titanov TTC-D5TB cooler i pastu istu kao i ti. Prije sam imao Palomino 1800+ grijo se 1-2 stupnja više nego ovaj TBred. Probaj otvorit kučište, a ispod HDD stavi cooler da ti puše u njega, tako sam i ja spustio temp na HDD koji se isto dosta grijo, a sad je skoro hladan.
znači nije do senzora, probat ću stavit onaj stari 80mm
elvis je offline   Reply With Quote