Citiraj:
Autor NITROS
Btw. mozete mi reci ovo sto je swarm govorio " Poliranjem sa vodobrosnim granulacija od 80 preko 120, 240, 360, 400, 600, 800 do 1000 sam došao do ovakvog rezultata" sto je to? Nisam shvatio potpuno. Hvala unaprijed
|
Ponovit ću
Citiraj:
Autor Swarm dude
Svjedno ga onda ispoliraj, malčice ti je konkavan.
Nije ti puno posla, svaki taj papir ti dođe cca. 4-5 kn, a gotov si sa time za možda 15 min.
BTW kad kupiš (i ako kupiš) taj papir, namočiš ga vodom i BT-ove listiće zamotaj sa nekakvom vrećicom, jer dok poliraš može ti upasti voda pomiješana sa bakrom i granulama koje se otkinu sa papira, a mislim da ti neće biti zabavno to čistiti. Jednom rukom držiš BT, a drugom poliraš i radiš pokrete u obliku 8-ice.
|
Ako treba dodatno pojašnjenje, upravo slijedi

S vodobrusnim papirom poliraš metale, konkretno u tvom slučaju bazu BT-a!
Postupak sam objasnio, znači naneseš vodu na taj vodobrusni papir (zato se i zove vodobrusni) ili na bazu hladnjaka (bolje na papir) i onda trljaš bazu, po mogućnosti pokretima u obliku osmice. Uvijek trebaš paziti da ima vode na papiru ili na bazi.
A taj vodobrusni papir možeš kupiti u Uradi Sam, Bauhausu i sličnim trgovinama gdje prodaju stvari za građevinarstvo, dom itd.
Ta granulacija je stupanj finoće, znači 80 je najgrublji, pa kako ta granulacija raste, tako će ti i baza hladnjaka biti glađa i sa manje brazda i time logično, na poslijetku će temperatura biti niža pri radu.
Obični "suhi" šmirgl papir ti nebih preporučio, jer on nema visoku granulaciju, mislim da je njemu max. 600 što ti ipak nije dovoljno.