View Single Post
Staro 27.06.2007., 17:45   #48
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Filmovi onog napuhanog Quentina mi se doslovno gade. Najobičnije smeće upakirano u reklamu i nazvano remek djelom od strane dobro potplačenih kritičara. I momak ne odustaje od dobro uhodane sheme. Snimi sranej od filma i porazbaca scene bez reda i poretka. I to je super. Ne meni.
Nemoj samo reći da ti je Pulp Fiction (Pakleni šund) smeće? To je smeće, a South Park dobar... Premda, priznajem da Tarantino ima mnogo loših uradaka, zapravo su mu samo 3 filma dobra: "Pakleni šund", "Psi iz rezervoara" i eventualno "4 sobe"

Meni primjerice nije u samo u interesu da se dobro zabavim prilikom gledanja filma, ja pazim na sve aspekte filma i tek ako su svi dobri, film mi je dobar. Od novijih filmova mi nije loš primjerice "Pokojni", a jedan od boljih, a relativno novijih mi je "Iskupljenje u Shawshanku". Ima i novih filmova, a da su dobri. Ali definitivno ima više starih, a dobrih filmova.

Ne znam da li je itko gledao filmove Tarkovskog, prije svega "Nostaghiu"... meni je to genijalan film, ali već prelazi u sferu umjetničkog filma. Većini se ne bi svidio.

Neki sam dan gledao "Psi u slami" sa Dustin Hoffmanom i taj mi je film genijalan. Otvara problematiku elementarnih ljudskih nagona - nagona obrane i opstanka. Snaga tog filma leži upravo u poruci koju prenosi, a ne u pukoj zabavi koju mi je priuštio. Zabavan mi je i Jackie Chan, ali svejedno znam da su njegovi filmovi smeće.

Što se serija tiče, od ovih američkih humorističnih su mi koliko-toliko dobre jedino "Bračne vode", nadasve zbog Ala. Ove ostale mi nisu ništa posebne.

Kažem, "Twin Peaks" mi je najbolja (tematska) serija i preporučio bih je svima, pogotovo kolegi koji je rekao da ne voli netematske serije.
frANZi je offline   Reply With Quote