View Single Post
Staro 21.08.2002., 09:24   #17
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Trash
Japan? Prvi put cujem. Ja osobno imam jedan zanimljivi disk naveden u potpisu (madjarac 45) iz serije koja je masovno rikavala i koji kod mene doma trpi svakodnevne raznorazne torture kopiranja i usput mogu peci jaja na njemu bez obzira na jedan 8cm vent koji ga hladi. Kuc-kuc.

Sve je to jako lijepo, ali je realnost sasvim drukcija kada netko vidi cijenu scsi i ide raida i nitko im ne moze dokazati suprotno. Nazalost po njih.
To s IBM-ovim diskovima sam prezivio uz 20takGB izgubljenih podataka. Imao sam primjerak iz Tajlanda, onaj od 46.1GB (stajao je cijeli svoj kratki zivot u aluminijskom hladnjaku iza 8cm Sunnona). Frend je pola godine prije mene kupio isti takav u Njemachkoj, i riknuo mu je dva mjeseca nakon mog. Mislim da je njegov bio Madjarac, ali nisam siguran. Kasnije sam saznao da postoji IBM-ova tvornica u Japanu i vidio kako radi taj primjerak od 60GB. Bez ikakvog dodatnog hladjenja nije se nista znacajno zagrijao nakon nekoliko minuta formatiranja. Naravno, i njega je preporucljivo hladiti.
Nadalje, IBM proizvodi posebne serverske IDE diskove koji kostaju duplo vise od njihovih normalnih i gotovo ih je nemoguce nabaviti. Gdje se ti diskovi proizvode? Tu informaciju nemam, ali nebi se zacudio da dolaze iz Japana.

Sto se tice onoga da je ljudima tesko objasniti zasto u servere stavljati SCSI diskove, potpuno te razumijem.