Pozdrav svima!
Nakon svih investicija i radova na kompu samo da dobijem tišinu, još uvijek nisam zadovoljan.
Tako sam spiskao pare na 80 mm 19 dB Papstove (dobri ventovi, samo dozlaboga precijenjeni), kupio hrpu malih O-Ringova za izolaciju između šarafa/venta/kućišta ( čovjek ne bi vjerovao da jedan O-rinf može koštati 1.20 kn), kupio M4 40mm šarafe ( još uvijek ne mogu vjerovati da vent koji košta 100 kn dolazi bez grilla i šarafa...

), kupio pasivnog Zalmana za grafu (najbolja investicija dosad, stvar je fenomenalna)+onaj dodatni Zalmanov vent za nju, kupio Thermalrightov pasivac ( iskreno, očekivao sam malo više, baza TT V9+Papst davali su tek par Celzija višu temperaturu), mazao AS5 lijevo i desno, ispilao sam s kućišta limene mrežice za ventove ( sa ubodnom pilom i bušilicom, i da, popušio sam pol dana na obradu i čišćenje)...
I komp se još čuje!!! Dobro, u usporedbi sa starom situacijom sa TTovim fanovima, ovo je blažena tišina...
Eto, sad vas ja pitam, jel ima nekakva spužva za bočne stranice negdje za kupiti, jer kad otvorim komp, ne čuje se ni upola kao kad je zatvoren, a kad je upaljen samo jedan Papst, nema skoro nikakvog zvuka. Problem je izgleda da se stvara rezonancija od ventova i odbija od stijenki kućišta.
Ima netko prijedloge za izolaciju?
PS. I ne, nisam uzeo vodeno jer nemam para za još i novo napajanje niti mi treba jer nisam niti kloker niti neki veliki ekspert. Što jednostavnije i da radi, to bolje.