View Single Post
Staro 24.06.2007., 20:16   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Istina ovisi ali uglavnom CMYK ne koriste crnu za tekst, barem ne Epsoni to ti garantiram...
Ako mi ne vjeruješ ja ti velim da sam na ne jednom epsonu printao sa PRAZNIM bojama ako oćeš pokažem ti pa ćeš se sam uvjerit...
Jedino ako gadno nisu promjenili metode u novijim modelima, a bome nešto sumnjam u to, uostalom logika ti kaže da crna upravo zato i postoji da se ne troše CMY boje i da u fotkama imaš puniju crnu, ali uglavnom baš zato jer se SAMO crna koristi za tekst u epsonimka je crna obično skoro 2x većeg volumena od CMY boja (pojedinačno naravno) a tinta "hladi" glavu SAMO u termalnim inkjetima jer se samo oni i mogu pregrijati naravno ako je printer dugo bez tinte sasuši se u njemu i ova obična inkjet/bublejet tinta s otapalom kao tekućom fazom pa ga zariba ali za to ti duuugo treba bit prazna (više dana/tjedana) u odnosu na termalne koji mogu i za 2min crknuti jer se skuha glava...

KAo što rekoh vjerojatno je zalockao (skoro sigurno) mada se nekad mora one brojače resetirati to je već nekaj drugo, a sad naravno postoji pitanje dal printer možeš ako ti je tinta prazna natjerati da radi sa ponitavanjem "pauze" al to ovisi od modela do modela...