Gle dečki pagefile != virtualna...
Ja vrtim virtualnu na 1gb na novom kompu i to je to, Visti sam dao malo više (na xpima je bila 512mb) - nek se nađe. Inače paging je nešto drugo i po filozofiji nema baš veze sa samom virtualnom memorijom, i sa gašenjem paginga (to se može napravit ali se to NE desi kad se u XPima postavi virtualna na off) samo nastaju problemi...
Službeno je preporuka da veličina pagefila treba biti onolika da se može "preslikati" svaki bit memorije koja je u pageing prostoru a to su npr sistemski ram, grafa, neki kontroleri itd... Ali s obzirom da ionako onaj setting u my computeru NE mijenja paging executive postavke nego samo virtualnu memoriju možete si je postaviti na kaj god oćete, moja osobna preporuka je ona najmanja vrijednost na kojem ne gledaš nikad poruku de je fali ili 1GB ako ti se neda gnjavit pa ako počne neki progi sraćkat - povećaš...
Na XPima sa 2GB IMHO i 512 je dosta, nema smisla tome dodjeljivati i bita više da ti troši ako nemaš fakat jako velike zahtjeve za memorijom od strane progija a onda je bolje kupiti još rama...
Postoje razne filozofije o tome kako je bolje više ili manje, ja nisam ama baš nikakvu razliku ustanovio imao 3gb ili 512mb...