Citiraj:
Autor Oldie
Montaža ima jednu posebnost , sa donje strane matične ploče ide kontra u križ , koja mijenja utjecaj težine na ploču.
|
Ma kakva kontra, nije taj jadni komadić lima kontra težina nego ojačanje matične oko socketa ! Napravljeno da u slučaju neke veće sile, potiska na cooler ne isčupaš ga van gdje su rupe za šarafe.
Nadalje, dobri su oni križevi što imaju naljepnicu po sredini jer se onda sila raspoređuje na cjelo područje socketa a ne samo na rupe a oni obični bez naljepnice su maltene isti qurac osim ako nisu deblji a opet ako su deblji onda imaju "zub", zadebljanje gdje su rupe pa ti opet mogu probit ploču.
Imao, probao pa čak i shebao jednu ploču... ne direktno ja nego klinci se igrali u sobi pa malo zatepli komp sa zalmanom i odoše vodovi...
Asus je nekada na P4C800 stavljao posebno ojačanje oko socketa tako da je iza bila ljevana tvrda plastika i sa tim ojačanjem je bila dopuštena težina od 6XXg...
Što lakši cooler to zdravije za ploču, to je jednostavno tako i malo je smješno tvrditi da je cooler od 1kg bolji izbor od nekog duplo lakšeg.
Ajd malo i o vodenom...

Imo ja Titan Data Water Cooler, ista stvar kao onaj termalke što se prodo danas na tržnici. Voda u "ladici" za uređaje, pumpa isto, hladnjak sa ventom posebno i blok za proc sa 6cm ventom, začudo dosta tihim. Sve je to ok šljakalo, po ovakvim vrućinama držao mi je northwooda na 48C ali ocanog sa 3.0 na 3.4, u mirovanju 27-28C.
Crijeva su bila ok no zamjenio sam ih sa nekima za auto, imaju filc preko sebe. Tako ja to furo par mjeseci da bih jednog dana vidio da mi nešto pala razina vode

, ulijem ja kad ono sutra opet !? Otvorim kućište no nigdje ne curi, sve suho izgleda

Treći dan nakon ponovnog uljevanja vode idem sve rastavit i imam šta vidjet. Puko var ( tvornički ) na "ladici" gdje je voda i pumpa te su crijeva upijala vodu jer su imala taj filc ! Sva sreća ! Kako crijeva prolaze kraj par ventilatora tako se to i sušilo.
Od tog vodenog ostavio sam si samo elektroniku jer ima par sensora i kontrole za rpm ventilatora no voda više ne ide u ovu kantu. Ništ mu nisam radio a on crko, bem ti vodeno.