View Single Post
Staro 21.06.2007., 20:22   #993
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ma Vista ima problema i sa vlastitim M$ driverima, kud neće sa onim od proizvođača HWa. Probao sam instalirati Ultimate x86 prekjučer. Sve se fino instaliralo, updejtalo, svi driveri od MSa (SB Live!, GeForce, nf4 ..) .... kad ono BSOD za BSODom. Tolko BSODova u kojih 2 sata nisam doživio tijekom cijelog svog staža sa raznim verzija Windowsa. Naime, poklali se SB Live! driveri sa memorijom. Pretpostavio sam da se radi o "Creative+4Gb bugu" i "skinuo" 2Gb preko boot laodera (administrativna konzola -> bcdedit /set removememory 2048) i gle vraga zvuk proradio. Ja sav sretan, idem brzo probati koju mp3-icu, kad ono zvuk koma ... driver ne radi dobro o čemu me Vista lijepo i obavijestila. I to je bilo to što se Viste tiče.

Inače, općeniti dojam je da je OS bloatware i daleko od neke, ajmo to reći produkcijske okoline. Kladim se da više od 50% softvera koje imam instalirano na poslu neće raditi kak spada, tipa: Rational Developer, Lotus notes, IBM Personal Connect isl. Također je zanimljivo, da te svako malo prešaltava u administratorski mod kad nešto konfiguriraš, ko da si na Linuxu iako po defoltu nigdje ne traži postavljanje administratorskog passworda. Koja svrha onda takvog administriranja?
stef je offline   Reply With Quote