Da ne bi dolazilo do nesporazuma tipa "Zasto sam kickan ili banan sa servera a nisam nis napravio", C2Y team vam zeli predstaviti par osnovnih pravila koja vrijede na svim legalnim serverima a cije nepostivanje ce povlaciti kick ili ban bez upozorenja. Duzni ste se upoznati sa njima da ne bi bilo poslije "Nisam znao, necu vise, ja ovo, ja ono.... ". Svi ste dobrodosli dok ih postujete. Sa kaznjenim igracima se ne raspravlja na forumu, mozete se zaliti C2Yadminima koji ce stvar ispitati i eventualno je prihvatiti ili odbiti.
PRAVILA
1. Nema varanja, znaci chiteri i sl. su nepozeljni. Svako koga se uhvati u tome automatski dobiva trajni ban. Kako ce server biti legalan to ce za takvog "igraca" znaciti da vise nece imati pristupa na sve legalne servere. Takodjer ne moze se nekoga optuziti za varanje ako se nema dokaza. Sumnje da se neko sluzi nepostenim metodama prijavite adminima pa ce se takvo nesto ispitati. Ne zaboravite da na serveru postoje PB screenshotovi koji se pregledavaju. Takodjer, ukoliko sumnjate na nekog snimajte mu igru i prilozite kao dokaz
2. Nema politike, takve rasprave ostavite za doma, drustvo, jutarnju kavu itd. Dosli ste igrati, zabaviti se a ne politizirati.
3. Nema svadje, psovanja, ismijavanja ili prijetnji igracima na serveru. Ako ste zbog nekog ili neceg iznervirani bolje izadjite, ispusite se pa se vratite nazad
u igru. Namjerno je naglaseno u igru jer ovo je igra a ne necije bojno polje, klaonica, prilika da se na nekome iskali
4. Nema rasizma, nacionalizma ili upotrebe nacifasistickih simbola ili imena na bilo koji nacin. Je li potrebno nekome objasnjavati da u tome nema nis pozitivnog ?
5. Nema pozivanja igraca na serveru za klanske ili slicne warove. Za to pozovite doticnog da izadje i dogovarajte se putem Skype, ICQ, MSN-a itd
Kao sto vidite nema ih puno, ali cemo na njima inzistirati. Imajte to na umu.Ovo su opca pravila kojih se trebate pridrzavati i necete imati problema na serveru. Pozeljno je takodjer da se suzdrzite i od pretjeranog spamanja. Zafrkancija i sale i vise se nego dobrodosli i pridonose atmosferi na serveru. Skinuta su i ogranicenja plentanja (klanska)
Zelimo da se osjecate ugodno igrajuci a da ne poslije pijete Apaurine. Ovo je samo igra i kao takvu je prihvatite.
Ovo su admini servera
Rak
MM @ MisterM
zippo61
Nuke @ robert7
Gandza
slajm_ri
adi_ri @ hmmm
Zmaj @ Zmaj000
Kakve su ovlasti admina to znate
Eventualne zalbe mozete slati meni (zippo61) na PM ili
zippo.c2y@gmail.com
Ovo je za pocetak, jer su vec primjecena neka krsenja pravila (psovanje). Eventualne nadopune bit ce postane i nadodane. Molimo da ih se pridrzavate da se izbjegnu nesporazumi
C2Y team
@edit
E.T. molim te stavi ovo gore u C2Y Call of duty 2 public server INFO