E ovako, imam sljedeći problem. Imam Xp i hoću instalirat vistu na drugu particiju. Normalno ubacim dvd, boot, next,next i završi prvi dio instalacije i normalno se restarta računalo.
Zatim se normalno pojavi mltiboot screen i odaberem Vistu i krene učitavanje. No onda se pojavi plavi ekran i neki memory dump. Pretpostavio sam da je neki problem u hardwaru pa sam poćeo makivati sve što imam unutra (ss2, zvučna dodatna, mrežna) no ništa.
E, imam također 2x512MB rama memorije. Obje su identične (DDR400 cl2.5 kupljene istovremeno). Kada jednu izvadim (bilo koju!!!) Vista se podigne, tj. instalacija se nastavlja i sve prođe Ok. Ako vratim natrag i drugu memoriju opet ista stvar; pojavi se plavi ekran i restarta se računalo.
I sad tijekom pisanja ovog posta primjetio sam da stavr radi ako je taj jedan modul od 512MB samo u prvom slotu. Inače, ako stavim u bilo koji drugi slot ili kombinaciju 2 modula stvar neće raditi.
Ja pretpostavljam da bi možda nešto bilo onda u matičnoj ploči. Ploča je Chaintech VNF3-250. Imam tko kakva iskustva time? Možda da napravim update BIOSA (sad je od 10/19/2004)? Neću ništa napamet raditi.
Hvala na pomoći.