View Single Post
Staro 18.06.2007., 18:24   #7
Hennessy
Premium
Moj komp

Hennessy's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Inače, to se uključi u biosu da sata disk prepozna windowse jer nije to ko IDE da ih bez problema prepozna. Ako nemaš tu opciju u biosu onda moraš sata drivere instalirat prije instalacije winsa ili jednostavno umjesto zahebancije s tim driverima napravi preko Nlite-a kako je Dodos reko.
Evo, pogledao sam u biosu i zaista nemam takvu opciju. Ova ploča je iz vremena kada se sata tek probijala pa me to zaista i ne ćudi toliko.
Dakle poslušao sam Dadosa, i skinuo sam dotični program (v. 1.4 beta), i kada dođem do integriranja drajvera postupim na sljedeći način: Insert -> Single Driver -> xxxx.ini. Dakle dam mu tu .ini datotoeku, odaberem os za koji hoću drajver (dakle xp) i on ga označi kao "Text mode driver".
Evo to sve izgleda ovako
Dalje sam samo napravio .iso image i zapržio na cd.
I sad ja naravno sav nabrijan, opet odem u bios, boot from CD...
Kad ono na kraju poruka tipa "Win installation cannot find any Hdd to install windows...etc."
Moje pitanje je, da li bih ja trebao nekako pokrenuti taj drajver (F6 ili nešto) ili bi se on sam automatski trebao lodati s setupom windowsa?

Hvala svima na odgovorima.

btw @ KnezTame - Jesi li ti pokušavao instalirati nekakvu modanu verziju windowsa ili "Untouched win cd"? thx