Ja koristim samo Windows Media Player za sve fajlove što gledam i slušam. WMP mi otvara i Quicktime fajlove (.mov, h.264, m4a...), XVID, FLAC, ac3, matroska x264, itd; uglavnom sve što možeš naći na netu. To sam napravio tako što koristim XVID codec, CoreAVC codec i CCCP codec. No, postoji mala zamka kod CoreAVC-a i CCCP-a. CoreAVC je samo video decoder, a CCCP sadrži i audio i video codece, pa se to mora ovako konfigurirati:
1. instalira se CCCP (samo codeci + Haali media splitter, bez playera)
2. u konfiguraciji CCCP-a se disejbla sve u vezi sa videom (CCCP će služiti samo za dekodiranje zvuka)
3. instalira se CoreAVC (BEZ Haali Media Splitter-a; ja sam ga instalirao iz K-Lite mega codec pack-a; pri instalaciji odabrati SAMO CoreAVC)
4. zatim se instalira XVID codec
Tako će WMP otvarati skoro sve što možeš skinuti od videa do audia, s tim da je CoreAVC najučinkovitiji h.264 i x.264 dekoder, što meni znači da mogu gledati 720p i 1080p sadržaj na svome Pentiumu D 2.8 gigaherca. Još da kažem da će možda WMP pri otvaranju nekih fajlova kazati da ih ne može otvoriti, no samo se treba kliknuti Yes da se ti fajlovi otvore.
Citiraj:
Autor rams
I dajte neki savjet za video player koji moze pokrenit ama bas sve tipove video fajlova, da nemoram imat 4 video player jer me to zivcira..
|