Slučaj prvi: Imam neku dizalicu nosivosti 500 kg kojoj se neki dan olabavila zaštitna kapica ventilatora, došlo je do kontakta između nje i lopatica, te su lopatice u sekundi završile u vječnim lovištima. Nije mi bilo hića, imam ih još nekoliko pa mi se nije nosilo u servis. A i servis bi vjerojatno koštao koliko i dizalica. Pa mi je sinulo! Prozujao mi jedan glacialtech 120mm u kompu, vrijeme mu je za zamjenu. I ja lijepo raskopao GT-a i odvojio lopatice od kućišta. Zatim sam na dizalici izmasakrirao ostatke ventilatora. Suzio sam ga na širinu od 3-4cm, tak da se GT može nataknut na njega. Izbušio sam i osovinu dizalice jerbo lopatice GT-a imaju onu osovinu na sredini pa sam time riješio problem centriranja venta. I onda sam fino natočio GT-a topljenom plastikom i nataknuo na dizalicu. Krajnji rezultat je vidljiv
ovdje. Vjerojatno jedina dizalica s ventom koji je lakiran u UV reaktivnu zelenu.
Slučaj drugi: Znamo se češće zaletit na paintball pa je već postao običaj slikat i snimat fajt. Je, al nije to to kad moraš stajat iza zaštitne mrežice. Cilj je bio stavit kameru na paintball marker. Ali, kamera je morala bit zaštićena da bi se izbjegli
ovakvi i
ovakvi događaji koji bi mog krhkog miniDV panasonica koštali života. Zato sam uzeo plastičnu 110mm kanalizacijsku cijev, na širi otvor uvalio okruglo izrezani 4mm komad plexija, obljepio duck tapeom, napravio i poklopac za stražnju stranu da mogu pristupit on/of komandama kamere, zaljepio sve to za marker i rezultat je vidljiv
ovdje. Moji strahovi što se tiče oštećenja kamere su bili opravdani što je vidljivo iz slijedeće
slike jer je dobila pogodak direktno u pleksi ispred leće. Kamera je radila besprijekorno, i sad imam snimku s paintballa u DOOM stilu.
Inače, najbolji dio svega toga je ono što je uslijedilo
nakon paintballa, al to je već tema za žderonje.