Citiraj:
Autor Juan
Da odmah riješimo jednu stvar: kod stereo sustava koji drži do sebe nećeš niti naći subwoofer.
|
EDIT: tocno, imaju woofer
Citiraj:
Autor Juan
2.1 kombinacija, ukoliko se radi o nekoj pristojnijoj, nikako neće imati prijelaznu frekvenciju od 200-800MHz. Nisam baš previše slušao jeftinije sustave za računalo, ali sam slušao z2300 i z5500, mislim da je prijelaz oko 120-150Hz, što je za ozbiljniji X.1 sustav opet puno, no uzevši u obzir cijenu i dobiveno, dojmovi su više pozitivni nego negativni.
|
ja necujem bas te prijelaze, za sigurnu informaciju treba uzeti serafciger u ruke
Citiraj:
Autor Juan
???
|
napisi sto ne razumijes, ne posjedujem telepatske moci

(jos)
Citiraj:
Autor Juan
Znači bilokoji midrange može u istu kutiju prethodno proračunatu za neki dubokotonski skup s istim?
|
ovo boldano ne razumijem. ako u jednu kutiju stavljamo sve, znaci bas, srednjotonac i visokotonac onda su srednjotonac i visokotonac zatvoreni tako da bas prilikom rada nebi ostetio ili izbio ova dva zvucnika (vidi sliku-primjer kompresijska kutija). moze se mijenjat i srednjotonac i visokotonac ali sa zvucnicima sa istim karakteristikama inace treba podesiti atenuaciju.