View Single Post
Staro 17.06.2007., 14:15   #54
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Majestic Pregled postova
mislim da me nisi razumio, ja nisam pricao o visesistemskim zvucnicima vec o kombinaciji sa tri zvucnika posebno. znaci bas, srednjotonac i visokotonac svaki zvucnik za sebe. 2.1 kombinacija je kao sto sam prije rekao upravo to. rezna frekvencija se odreduje prema zvucnicima, a ovi 2.1 su jeftinjava ako ih usporedujemo naspram necem kvalitetnijem. kod takvih sistema subu se ostavlja da reproducira nesto vise frekvencije iako to mozda nije u mogucnosti jer mu ne smeta i ne kvari zvucnu sliku, dok preniske frekvencije kod srednjotonaca osim sto distorziraju zvucnu sliku pogubne su za sam zvucnik. sub se itekako broji i on je vazan dio svakog sustava, kod izrade zvucnicke kutije sam tip iste i volumen odreduje woofer a ne srednjotonci i tweeteri.

Da odmah riješimo jednu stvar: kod stereo sustava koji drži do sebe nećeš niti naći subwoofer.
2.1 kombinacija, ukoliko se radi o nekoj pristojnijoj, nikako neće imati prijelaznu frekvenciju od 200-800MHz. Nisam baš previše slušao jeftinije sustave za računalo, ali sam slušao z2300 i z5500, mislim da je prijelaz oko 120-150Hz, što je za ozbiljniji X.1 sustav opet puno, no uzevši u obzir cijenu i dobiveno, dojmovi su više pozitivni nego negativni.

Citiraj:
kod takvih sistema subu se ostavlja da reproducira nesto vise frekvencije iako to mozda nije u mogucnosti jer mu ne smeta i ne kvari zvucnu sliku,

???

Citiraj:
kod izrade zvucnicke kutije sam tip iste i volumen odreduje woofer a ne srednjotonci i tweeteri.
Znači bilokoji midrange može u istu kutiju prethodno proračunatu za neki dubokotonski skup s istim?
Juan je offline   Reply With Quote