Quote: first post, trebalo je dosta za ovo napisati pa se pojavilo već par postova...
Moram priznat da se uvjetno slažem s tobom... Premda bih opet preporučio Rebela i to bez grižnje savjesti... Osobno mi je kroz ruke prošlo dosta kućišta pa otprilike znam što govorim. Antec, po mom skromnom mišljenju, trenutno radi možda ne najbolja kućišta no da su pri vrhu, jesu (meni su no.1 ali ukusi se razlikuju). Sharkoon Rebel9 je kućište kojim sam djelomično razočaran. Nakon silnih hvala koje sam o dotičnom čuo nemalo sam se iznenadio (ne)solidnošću izrade. Od nemoguće savitljivog lima koji nikako da sjedne na svoje mjesto, izostanka jednostavno izvedenog konkretnog mjesta za sakrivanje kablova pa sve do poprilično čudno i nekvalitetno (glupo) izvedenog mjesta predviđenog za napajanje (OCZ Powerstream NOT user friendly)... Određeni modeli Codegena (preporuka 4063-CA modelu), ovdje su puno bolji.
No treba priznati da pored svih navedenih mana (nažalost, ima ih još: prašina, kompliciranje na nepotrebnim mjestima itd.) nudi solidan izgled (opet ukusi), nekakav brand, veliki vent (value), prozračan design, relativno puno mjesta (gledajući cjenovni razred) što nezahtjevnom naprednom korisniku ili početniku znači dosta spram jeftinih Codegena ili sličnih (najviše "brand" i advanced user look pretpostavljam). Ipak se teško snać u moru Codegena...
Chieftec je Chieftec. Netreba ga uspoređivati. Premda se i njemu može nać dosta primjedbi, njihovi su caseovi way to go za budget limitirane advanced korisnike. Njihova skuplja kućišta bih preporučio sa rezervom... Također, Chieftec ima design koji je dosta diskutabilan i ne sviđa se svima, pogotovo ne početnicima. To su bivše (tenk)Toyote među kućištima.
Treba rezimirati da je Rebel dobro kućište, sa puno mjesta, prozračno i dobro zamišljeno. Oni koji traže korak iznad generika nek ga uzmu bez razmišljanja. Nakon što prođu fazu psovanja, čuđenja i razočarenja kod slaganja kompa (koja u biti ne postoji kad ste svjesni koliko ste novaca izdvojili za case), imati će kućište koje će dobro izgledat, držati komponente na mjestu i relativno hladne sa value edition- om a ni netrebaju svjetlo u sobi.

Sve to za cjenu tek nešto veću od generika kod kojih je razočarenje sigurno u 99% slučajeva... Naravno, treba spomenuti da uz generike dolaze i napajanja što nije slučaj sa Rebelom, no oni koji kupuju takav case sa namjerom da sami slažu konfu, sigurno već imaju Fortron 350W PNF

Napredni, koju mogu progutati Chieftec- ov design nek radije razmisle o modelu koji Rebelu rangira cijenom i oba dobro pogledaju.
Na kraju,
I rate a Rebel9 as a kickedass product