View Single Post
Staro 14.06.2007., 20:38   #1
Saki
Premium

Datum registracije: May 2005
Vruci seagate ST3160815AS

Bok!
Imam pitanjce, problemcic pa krenio odmah...da li je normalo za ovaj disk seagate ST3160815AS se grije toliko da se ne moze ruka drzati na njemu?!
Inace imam dva diska spojena u raid 0(oba su ista,oba Sata), i strasno mi se grije jedan od njih i to cak toliko da je vista jednostavno stala (inace da li je zagrijavanje na visti jace izrazeno buduci da je ona ipak zahtjevnija za rad?).
Kad sam probao jedan od njih je bio uzasno vruc da ruku nisam drzati na njemu. Pa sam ga pustio van kucista i opet pokrenuo vistu i radio na njoj...i dalje je disk vruc, doduse ne onoliko i ne cijeli, nego samo dio gdje je elektronika i to mislim da vise kod onog konektora za napajanje diska...
Jel ima neko kakvu ideju, osim naravno ugraditi hladilo(zbog tisine), to jest ima li netko ovaj disk da li je to normalno da se toliko grije i van kucista?
Da li je u kakvom kvaru? Da li je za reklamaciju?
Hvala!

P.S. Jos me zanima kako mjeriti temperaturu diskova u raid-u? Kojim programom? Kako provjeriti diskove? Probao sam HDD Thermometer , hdd life, no ne rade, javlja se cak i smart error, mislim da ih zeza raid!
Saki je offline   Reply With Quote