Kupljen u Links-u prije 3 dana.
Prvo mala anegdota .... u kutiji nije bio niti DVI ( koji niti netreba biti, jer philipsi dolaze bez njega ) niti VGA kabel. Na telefonu sa prodajom prvi pokusaj od***anca : ' ako ga nema u kutiji onda ni ga ni netreba biti ' . Ali nakon sto sam im rekao da u papirologiji kutije What's in the box ' pise da mora biti su promjenili pricu u ' nazovite servis '. Na telefonu sa servisom i drugi pokusaj od***anca :
ja: dobar dan, kupio sam taj i taj monitor ali nema unutra VGA kabla
servis: (inace jako uljudni preko telefona kao i ovi iz prodaje , bez ironije) moramo pogledati u drugu kutiju, nazovite za 15 minuta
servis ( nakon 15 minuta ): taj philips ne dolazi sa VGA kablom vec sa DVI kablom
ja: to nije tocno,ali ok, zasto onda nisam dobio DVI kabel ?
servis: sta nema ni DVI ni VGA ??
ja: tako je.
servis: dajte mob, nazvat cemo vas.
Uglavnom dobio sam VGA kabel naknadno.
E sad problem..
Slika je jednostavno tamnija prvi vrhu i sto se ide blize dnu monitora je sve svjetlija. Mislim da to nije ono probijanje svjetlosti o kojem sam citao jer nije samo na dnu odjednom svjetlije vec je jednostavno slika sve svjetlija sto se vise priblizava dnu . Kao da se izmjenjuju par nijansi boja od vrha do dna. I to je tako bezobzira iz kojeg kuta se gledalo. Uvijek ide od tamnijeg na vrhu do svjetlijeg na dnu.
Jeli to normalno ? Dali je netko vec to vidio prije? Dali mogu traziti drugi monitor radi toga ?
Inace je taj monitor u linksu jeftiniji cca 300 kn navise od drugih ducana ( prema nabava.net ) tako da mi to jos povecava sumnju + sto nije bilo VGA kabla unutra ....
Instalirao sam drivere za monitor i 2 programa koja su dosla uz njega na cdu i stimao sliku desetak puta i nista ne pomaze. Bio je frend kod mene i isto vidio ovo sta ja pricam,dakle ne haluciniram.