Koliko sam ja skužio, čovjek sluša techno, a za techno treba sub i to jak sub ako oš kvalitetan techno (recimo to tako). Nema dobrog techna bez dobrog suba.
Kad bi kupovao komponente (zvučnike+pojačalo/reciver) za 1800 kn sigurno nebi mogao kupiti dobar sub, ostale zvučnike i pojačalo/reciver makar da su stari 10 godina (a rade).
Ako ti treba 5.1 - Z-5500 - za tu lovu najviše što kod naš možeš dobiti (2.5k kn, malo skuplje nego ti imaš. Ja bi na tvom mjestu štedio još koji mjesec pa ubo njih)
Ako ti ne treba 5.1, tj. ako nećeš koristiti surround u igrama i filmovima nego ćeš sve slušati klasično 2.1 (najbolje za muziku) onda idi na Z-2300 (1k kn, još ako su polovni i manje) i još si kupi dobru zvučnu ako je već nemaš.
Bez obzira koji odabereš, dobit ćeš kvalitetan i glasan bas i čiste srednje i visoke. Za techno ti ne treba neki super kvalitetan Hi-Fi jer ionako to nije vrsta glazbe koja cilja na super kvalitetu, više je orijentirana na udaranje i glasnoću (valjda). Ma sa ovom dvojcom ne možeš pogriješiti. Vjerojatno ih nećeš mjenjati par godina (osim ako ih spržiš

). Po meni najisplativija kupnja.
Ispravite me ako griješim.
P.S. syzygy, nemoj bolje još ništa kupovati ako već nisi. Pričekaj još malo što će drugi reći jer nikad neznaš, možda smo ja i syss u krivu. Najbolje bi bilo akd bi mogao kod nekoga poslušati Z-2300 i Z-5500 pa da usporediš.