Ma nećemo se svađati, naravno

Bill je prije svega poslovni čovjek. Ako netko još nije pogledao film (mislim da se zove Trijumf štrebera) neka pogleda i shvatiti će o čemu pričam i kako je došlo do situacije u kojoj smo danas. Kao što Tor reče svijet nije pošten, Windowsi nisu najbolji OS na svijetu ali čak ni veliki IBM nije uspio sa svojim OS2.
Ne sumnjam da je bilo moguće napraviti DX10 za WinXP. Vista nije donijela ništa spektakularno novo, ima taj DX10 koji još uvijek ne služi pravoj svrsi (kao u ostalom ni DX10 kartice), ima ljepše sučelje (ljepota je relativna), meni bolji start meni, ali sve to zajedno nije vrijedno svih tih godina razvoja i oko 10GB prostora na disku (ovo zadnje danas i nije neki problem).
No ja ipak koristim Vistu x64, zašto? Zato što sam probao i vidio da dobro radi, stabilna je (što WinXP baš i nije bio kad je izašao) imam sve drivere (što opet XP nije imao), ima super fetch, ima start meni, sve aplikacije koje sam probao rade...
Eh da, vidim zanemarili ste ovaj dio:
Da bi DX10 radio na WinXP mora se puno toga napraviti od samog portanja dll-ova, treba tada prilagoditi i drivere za grafičku, pa onda svaku igru prilagoditi da misli da je pod Vistom... Čak i da nekim čudom sve to uspije, hoće li taj isti čovjek pa i firma besplatno davati support? Izdavati update? Modati igre? Nove drivere? I što kad mu/njima dosadi? Što kad krenu tužbe od MS?